culinaire zaken .nl |
Ham/aardappel pakketjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:05 | |
Indelingen | Feestelijk | Oven | Bewerkelijk | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1 1 60 5 45 16 8 1 1 1 0.50 0.50 - - |
gram deciliter deciliter gram centiliter gram sprietje stuks stuks stuks theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel melk wijn (wit,droog) kaas (parmezaans) room (koffie-) boter (room-) bieslook (vers) ham (plak) eidooier ui mosterd paprika (groen) olie peper zout | ||
Berei- ding |
Aardappelen gaar koken. In koekepan 1/3 boter verhitten. Ui circa 3 minuten zachtjes bakken. Paprika circa 2 minuten meebakken. Bieslook circa 1 minuut in heet water leggen. Onder koud water afspoelen. Aardappelen afgieten en pureren. Toevoegen, rest van boter, eidooier, melk en kaas en roeren. Ui-paprikamengsel erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen. Ovenschaal invetten. Mosterd met room en wijn loskloppen. In ovenschaal schenken. Oven voorverwarmen op 220 graden Celcius. Puree in 2 stukken p.p. verdelen. Hiervan vierkantjes vormen. Ham uitspreiden. Pureevierkantjes erop leggen. Tot pakketjes vouwen. Met bieslook dichtbinden. In ovenschaal leggen. In midden van oven circa 15 minuten goudbruin bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3411 KiloJoules 812 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 78 gram 7 gram |