culinaire zaken .nl |
Courgette gevuld met gehakt en ham | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Oven | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 100 100 50 4 4 3 3 1 1 - - - |
deciliter gram gram gram gram stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon gehakt (kalfs-) ham (mager) tomaat (gepeld,stukjes) kaas (parmezaans) courgette (groen) peterselie (vers) meel (paneer-) olie (olijf-) oregano (vers) ei (kip) peper (zwart) nootmuskaat zout | ||
Voor- berei- ding |
Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit. Kook de courgettehelften in de bouillon in ongeveer 4 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Hak de ham heel fijn. Doe het gehakt in een kom en meng de ham, het ei, de kaas, tomaatstukjes, paneermeel, peterselie en oregano erdoor. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. | |||
Berei- ding |
Vul de courgettehelften met dit vleesmengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de vulling met olijfolie. Bak de courgettes in een op 200 graden voorverwarmde oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1598 KiloJoules 380 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 29 gram 6 gram |