culinaire zaken .nl |
Caneloni | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 150 5 12 4 4 2 1 1 1 1 0.50 0.50 0.25 |
gram gram gram centiliter gram stuks eetlepel eetlepel teentje stuks theelepel stuks zakje eetlepel eetlepel |
tomaat (blik) gehakt (varkens-) champignon wijn (wit) boter (room-) pasta (canneloni) kaas (parmezaans) peterselie (vers) knoflook ui rozemarijn wortel saus (bechamel-) selderij (blad-) suiker | ||
Berei- ding |
Kook de canneloni in 12 minuten gaar. Knip ze in de lengte door en droog ze plat op een theedoek. Maak de bechamelsaus en voeg hieraan de in vieren gesneden champignons, een scheutje witte wijn en fijngehakte peterselie toe. Vul de canneloni met het mengsel, rol ze op. Leg ze in een beboterd vuurvast schaaltje. Fruit de saus, het fijngenipperde uitje en de uitgeperste knoflook in de boter. Voeg dan de plakjes wortel, peterselie en selderij, suiker, rosmarijn en gehakt toe. Maak het gehakt met een vork rul en roer er de gepelde tomaten door. Laat de saus wat inkoken en giet hem dan over en naast de canneloni. Strooi er de parmezaanse kaas over en leg er een klontje boter op. Warm het gerecht in de voorverwarmde oven (175 graden Celcius) op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3131 KiloJoules 745 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 44 gram 4 gram |