culinaire zaken .nl |
Broodpudding | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:15 | |
Indelingen | Feestelijk | Goedkoop | Ovenschotel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 3 110 50 15 6 1 1 - - - |
gram gram deciliter gram gram sneetje stuks stuks toefje naar smaak naar smaak naar smaak |
champignon kaas (oud) melk boter (room-) bloem brood (wit) ei (kip) tomaat peterselie nootmuskaat zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Ovenschotel (20 centimeter drsn, 10 centimeter hoog) goed invetten met 1 eetlepel boter. Sneetjes brood ontkorsten en op aanrecht uitspreiden. In steelpan 75 gram boter smelten. Sneetjes brood besprenkelen met 2/3 deel van gesmolten boter. Bodem en zijkant van ovenschotel bekleden met 10 sneetjes brood met beboterde kant naar binnen. Champignons wassen en in plakjes snijden. In braadpan 25 gram boter smelten. Champignons circa 5 minuten bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende melk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Pan van vuur nemen en iets laten afkoelen. Oven verwarmen op 200 graden Celcius. Boven kom eieren splitsen. Dooiers en kaas door saus roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Eiwitten stijfkloppen. Voorzichtig door saus scheppen. Saus in ovenschotel scheppen. Afdekken met rest van brood met beboterde kant naar binnen. Besprenkelen met rest van gesmolten boter. In midden van oven in circa 40 minuten gaar en bruin bakken. Tomaat wassen en in plakjes snijden. Plakjes halveren. Uit oven met pannenkoekmes eventueel zijkanten van pudding losmaken. Platte schaal op ovenschotel leggen. Samen keren. Even schudden en broodpudding op schaal laten glijden. Garneren met plakjes tomaat en toefje peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4322 KiloJoules 1029 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 88 gram 49 gram 7 gram |