culinaire
zaken
.nl
Broodpudding
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
3
110
50
15
6
1
1
-
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
sneetje
stuks
stuks
toefje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
kaas (oud)
melk ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
brood (wit)
ei (kip)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Ovenschotel (20 centimeter drsn, 10 centimeter hoog) goed invetten met 1 eetlepel boter. Sneetjes brood ontkorsten en op aanrecht uitspreiden. In steelpan 75 gram boter smelten. Sneetjes brood besprenkelen met 2/3 deel van gesmolten boter. Bodem en zijkant van ovenschotel bekleden met 10 sneetjes brood met beboterde kant naar binnen. Champignons wassen en in plakjes snijden.
In braadpan 25 gram boter smelten. Champignons circa 5 minuten bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende melk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Pan van vuur nemen en iets laten afkoelen. Oven verwarmen op 200 graden Celcius. Boven kom eieren splitsen. Dooiers en kaas door saus roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Eiwitten stijfkloppen. Voorzichtig door saus scheppen. Saus in ovenschotel scheppen. Afdekken met rest van brood met beboterde kant naar binnen. Besprenkelen met rest van gesmolten boter. In midden van oven in circa 40 minuten gaar en bruin bakken. Tomaat wassen en in plakjes snijden. Plakjes halveren.
Uit oven met pannenkoekmes eventueel zijkanten van pudding losmaken. Platte schaal op ovenschotel leggen. Samen keren. Even schudden en broodpudding op schaal laten glijden. Garneren met plakjes tomaat en toefje peterselie.
Voedings-
waarde
Energie4322 KiloJoules
1029 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
88 gram
49 gram
7 gram