culinaire zaken .nl |
Spaghettisalade met kalkoen | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Salade | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 1.50 100 5 4 3 2 2 2 2 1 1 0.50 - - |
gram gram deciliter gram druppel stuks eetlepel stuks bosje stuks eetlepel bekertje eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
kalkoenfilet pasta (spaghetti) yoghurt (mager) kaas (lichtbelegen) tabasco tomaat ketchup (tomaten-) ei (kip) radijs paprika (groen) bieslook (vers) creme fraiche azijn (wijn-,rood) paprika (poeder) zout zout | ||
Berei- ding |
Breek de spaghetti een of twee keer door en kook deze in het water met een beetje zout in 10-12 minuten gaar. Spoel de spaghetti in een vergiet met koud water af en laat hem uitlekken. Snij de kalkoenfilet in dunne reepjes. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij ze in reepjes. Was de radijsjes, droog ze af en snij ze in plakjes. Was de tomaten, droog ze af en snij ze in partjes. Pel de eieren en snij ze in plakjes. Vermeng alles luchtig in een schaal. Roer van de creme fraiche, yoghurt, tomatenketchup, tabasco, azijn, zout en paprikapoeder een saus. Roer de saus door de salade en garneer het geheel met bieslook. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2470 KiloJoules 588 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 58 gram 45 gram 5 gram |