culinaire
zaken
.nl
Fruittaart van de bakplaat
(Een taart vol met vers fruit)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
5
350
1.50
50
16
8
6
6
4
4
2
2
1.50
1
deciliter
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
blaadje
eetlepel
gram
stuks
stuks
zakje
pak
stuks
zakje
melk (halfvol) ingrediënt info
sap (druiven-,wit)
druif (wit) ingrediënt info
advocaat
bloem ingrediënt info
bloem ingrediënt info
bladerdeeg ingrediënt info
suiker
boter (bak-)
eidooier
peer ingrediënt info
taartgeleipoeder (helder)
braam
chocolade (bitter)
amandel (schaafsel) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius of gasovenstand 5. Op aanrecht bladerdeeg in circa 10 minuten laten ontdooien. Bakplaat invetten.
Berei-
ding
Bestijf het aanrecht met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar leggen rol deze tot een vierkante lap welke circa 3 centimeter groter is dan de bakplaat. Leg het deeg op de bakplaat en vouw de rand van deeg dubbel en sla deze terug, zodat een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.

Bestrijk de opstaande randen met 1 eetlepel melk. leg op de deegbodem een stuk aluminiumfolie waarbij circa 1 centimeter van de rand vrij blijft.

Bak het deeg in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en lichtbruin.

Klop intussen de eierdooiers met de suiker in circa 3 minuten romig. Zeef de bloem erboven en meng het geheel tot een glad mengsel. Breng 0.5 liter melk aan de kook. Voeg de melk al kloppende beetje voor beetje bij het eierdooiermengsel. Breng dit mengsel al roerende op een laag vuur aan de kook en laat het circa 5 minuten onder voortdurend roeren zachtjes koken

Neem de pan van het vuur en klop de advocaat door het mengsel. Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat de banketbakkersroom al roerende koud worden.

Neem de deegbodem uit de oven en laat deze iets afkoelen. Breek boven een steelpan de chocolade in stukjes. Voeg 5 eetlepels melk toe en laat dit op een zacht vuur al roerende smelten. Schenk de chocoladesaus op de deegbodem en verdeel het met een kwastje erover. Laat dit afkoelen.

Schil de peren en halveer ze. Verwijder de klokhuizen. Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af en laat ze uitlekken. Was de druiven en haal ze van de tros. Halveer de druiven en verwijder de pitjes.

Schep de afgekoelde banketbakkersroom op de taarbodem en strijk deze glad.

Leg in het midden van de taart de peerhelften op een diagonale lijn. Leg aan weerzijden van die lijn de bramen. Vul de buitenste hoeken van de taart op met halve druiven.

Maak in een pan met geleipoeder en druivensap een gelei volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel de gelei met een eetlepel over de vruchten. Laat het in circa 15 minuten opstijven.

Rooster intussen in een droge koekepan het amandelschaafsel in circa 2 minuten lichtbruin. Strooi dit langs de rand van de taart.

Verdeel de fruittaart in 16 stukken.
Voedings-
waarde
Energie924 KiloJoules
220 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
5 gram
1 gram