culinaire zaken .nl |
Lauwwarme salade met roerbakken asperges | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 150 4 3 2 1 1 - - |
gram gram gram eetlepel eetlepel teentje eetlepel krop naar smaak naar smaak |
asperge (wit) asperge (groen) ham (plak) olie (olijf-) creme fraiche knoflook azijn (wijn-) sla (lollo rosso) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Schil de witte asperges van de kop naar beneden en de groene alleen aan de onderkant. Leg de witte asperges in kokend water met wat zout, laat ze 2 minuten op hoog vuur koken, leg er de groene asperges bij en laat ze 2 minuten meekoken. Giet de asperges af, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Snijd de beide kleuren asperges schuin in stukjes van 1 cm dik. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de ham in blokjes. Was de schoongemaakte sla en laat goed uitlekken. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een wok of koekepan. Snij de gepelde knoflookteentjes in plakjes en roerbak tot ze beginnen te kleuren. Schep ze uit de pan. Roerbak de asperges op hoog vuur circa 3 minuten, bestrooi ze met wat zout en peper en schep ze uit de pan. Roerbak de blokjes ham kort en schep ze uit de pan. Blus af met de azijn en de creme fraiche en roer tot het een gladde saus is. Breng op smaak met wat zout en peper. Verdeel de sla over de borden. Schep er de asperges op en garneer met de blokjes ham en plakjes knoflook. Geef de roomsaus apart. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1108 KiloJoules 264 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 13 gram 5 gram |