culinaire
zaken
.nl
Verrassingseieren
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
12
1
8
4
1
0.50
-
-
gram
stuks
deciliter
plakje
theelepel
stuks
bekertje
naar smaak
naar smaak
zalm (gerookt)
ei (kip)ingrediënt info
melk ingrediënt info
bladerdeeg ingrediënt info
kaviaar
eidooier
creme fraiche ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verwijder van de eieren het kapje zo hoog en zo netjes mogelijk. Haal de inhoud uit de eieren en zet de lege, uitgespoelde schalen in keramische eierdopjes. Van de inhoud van de eieren, gesnipperde gerookte zalm, peper, zout en de melk nog vrij natte roereieren maken. Dit terugdoen in de eierdopjes met daarop een dot creme fraiche en wat kaviaar. De eieren kunnen nu geserveerd worden maar een grotere verrassing is het volgende. De bovenkant van de eierschalen invetten met een beetje eigeel en een plakje bladerdeeg dat eveneens met eigeel is bestreken over de eieren heenplakken. Dit gaat de oven in op 180 graden Celcius. Serveren zodra het bladerdeeg gaar is.
Voedings-
waarde
Energie2746 KiloJoules
654 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
36 gram
34 gram
0 gram