culinaire zaken .nl |
Verrassingseieren | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Ovenschotel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 12 1 8 4 1 0.50 - - |
gram stuks deciliter plakje theelepel stuks bekertje naar smaak naar smaak |
zalm (gerookt) ei (kip) melk bladerdeeg kaviaar eidooier creme fraiche peper zout | ||
Berei- ding |
Verwijder van de eieren het kapje zo hoog en zo netjes mogelijk. Haal de inhoud uit de eieren en zet de lege, uitgespoelde schalen in keramische eierdopjes. Van de inhoud van de eieren, gesnipperde gerookte zalm, peper, zout en de melk nog vrij natte roereieren maken. Dit terugdoen in de eierdopjes met daarop een dot creme fraiche en wat kaviaar. De eieren kunnen nu geserveerd worden maar een grotere verrassing is het volgende. De bovenkant van de eierschalen invetten met een beetje eigeel en een plakje bladerdeeg dat eveneens met eigeel is bestreken over de eieren heenplakken. Dit gaat de oven in op 180 graden Celcius. Serveren zodra het bladerdeeg gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2746 KiloJoules 654 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 36 gram 34 gram 0 gram |