culinaire
zaken
.nl
Vegetarische pate
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
4
3
3
2
2
2
1
0.50
-
-
300
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
gram
kaas (oud)
ei (kip)ingrediënt info
melk (koffie-) ingrediënt info
ketchup (tomaten-)
boter (room-)
slablad ingrediënt info
bloem ingrediënt info
aromat (poeder)
komkommer
peper (cayenne-) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
spinazie (diepvries)
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
In pan spinazie ontdooien en gaarkoken. In zeef goed uitdrukken en in kom doen. Erdoor roeren: 50 gram kaas, 1 eetlepel bloem, strooiaroma en nootmuskaat. In andere kom doen: eieren, strooiaroma, cayennepeper, koffiemelk en 50 gram kaas. Door elkaar roeren. Helft hiervan overdoen in kommetje. Tomatenketchup erdoor roeren. In koekepan 1 eetlepel boter verhitten. Geel eimengsel erin schenken en zachtjes gaarbakken. Met vork steeds gestold ei van bodem losmaken. Terugdoen in kom. 0.5 eetlepels bloem erdoor roeren. In zelfde koekepan 1 eetlepel boter verhitten. Van rood eimengsel op zelfde manier roerei maken. In kommetje doen. 0.5 eetlepels bloem erdoor roeren. Cakeblik (inh. 1 l) invetten. Lange reep alufolie in lengte op bodem en langs zijkanten leggen. Achtereenvolgens erin scheppen: helft van spinazie, geel roerei, rood roerei en rest van spinazie. Met bolle kant van lepel goed aandrukken. Afdekken met alufolie. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Pate in midden van oven in circa 25 minuten bakken. Uit oven nemen.
Alufolie verwijderen. Plank op pate leggen. Samen keren. Even schudden en pate op plank laten glijden. Komkommer in plakjes snijden. Slabladeren wassen en uitslaan.
Pate in plakken snijden. Op 6 bordjes leggen. Garneren met sla en komkommer.
Voedings-
waarde
Energie925 KiloJoules
220 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
12 gram
2 gram