culinaire zaken .nl |
Timbaaltjes (spinazie) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Bewerkelijk Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 100 1 2 2 2 1 1 |
gram gram gram deciliter stuks eetlepel eetlepel eetlepel stuks |
spinazie (diepvries) boter (room-) spinazie (wild) room (slag-) ei (kip) azijn wijn (wit) creme fraiche eidooier | ||
Voor- berei- ding |
Naar smaak zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat toevoegen. | |||
Berei- ding |
De spinazieblaadjes wassen en tussen wit keukenpapier of schone theedoek 1 minuut op 100% verwarmen. De diepvriesspinazie in een ovenvaste schaal van 1 liter inhoud (afgedekt) in 2-3 minuten op 100% laten ontdooien. Intussen de soufflepotjes met de spinazie bekleden en ervoor zorgen dat het potje overal goed met spinazie is bedekt en dat de spinazie goed over de potjes hangt. De eieren, eidooiers, zout, peper, cayennepeper en spinazie (met zo minuten mogelijk vocht) door elkaar roeren. Het spinaziemengsel over de potjes verdelen en met de overhangende spinazie afdekken. De soufflepotjes 8-10 minuten op 70% verwarmen. Controleer met een houten prikker of de inhoud gaar is. In een glazen litermaat, de azijn, wijn en creme fraiche door elkaar roeren en (afgedekt) in circa 1-2 minuten aan de kook brengen. De boter klontje voor klontje met een garde erdoor roeren. De timbaaltjes op een bord storten en de saus ervoer schenken. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2009 KiloJoules 478 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 8 gram 3 gram |