culinaire
zaken
.nl
Pate met cranberrie-kumquatsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
300
200
200
150
100
100
100
1
4
3
2
2
2
1
1
1
1
1
1
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
deciliter
takje
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
teentje
theelepel
theelepel
naar smaak
kippenleveringrediënt info
varkenshamlap
spek (ontbijt-)
cranberry ingrediënt info
kumquat
varkensspeklap
suiker
ham (achter-)
room (koffie-)
peterselie ingrediënt info
anijs (zaad)ingrediënt info
laurier (blad)
cognac
zout
sinaasappel ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tijm ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Pers de sinaasappel uit.

Snij de ham, de hamlappen en de speklapjes in blokjes. Draai het vlees en de kippelevers twee maal door de vleesmolen. Snipper de uit en hak de knoflook en de peterselie fijn.
Berei-
ding
Bekleed een patevorm met het ontbijspek. Laat het spek ongeveer 3 centimeter over de rand hangen.

Meng het vlees met de ui, knoflook, kruiden, cognac, koffieroom, losgeklopt ei en de peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

Was de kumquats en snij ze in heel dunne plakjes. Verwijder de pitjes. Schep circa 20 plakjes door de pate. Kook de cranberries met de suiker en het sinassap 5 minuten Voeg de 3 sterren anijs toe en de rest van de kumquats en breng aan de kook.
Doe de vleesmassa over in de pateschaal en vouw er de lapjes ontbijtspek overheen. Dek de pate af met de rest van het ontbijtspek en garneer met de laatste plakjes kumquat en twee laurierblaadjes.

Zet de pateschaal in een schaal met water onderin de oven. Bak hem in circa 1.5 uur gaar.

Leg iets zwaars op de pate en laat hem afkoelen.

De pate is het lekkerst als hij een etmaal in de koelkast heeft gestaan.
Voedings-
waarde
Energie1605 KiloJoules
382 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
23 gram
3 gram