culinaire zaken .nl |
Pate met cranberrie-kumquatsaus | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 10 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Moeilijk | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 300 200 200 150 100 100 100 1 4 3 2 2 2 1 1 1 1 1 1 - |
gram gram gram gram gram gram gram gram deciliter takje stuks stuks eetlepel theelepel stuks stuks stuks teentje theelepel theelepel naar smaak |
kippenlever varkenshamlap spek (ontbijt-) cranberry kumquat varkensspeklap suiker ham (achter-) room (koffie-) peterselie anijs (zaad) laurier (blad) cognac zout sinaasappel ei (kip) ui knoflook tijm majoraan (gedroogd) peper | ||
Voor- berei- ding |
Pers de sinaasappel uit. Snij de ham, de hamlappen en de speklapjes in blokjes. Draai het vlees en de kippelevers twee maal door de vleesmolen. Snipper de uit en hak de knoflook en de peterselie fijn. | |||
Berei- ding |
Bekleed een patevorm met het ontbijspek. Laat het spek ongeveer 3 centimeter over de rand hangen. Meng het vlees met de ui, knoflook, kruiden, cognac, koffieroom, losgeklopt ei en de peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Was de kumquats en snij ze in heel dunne plakjes. Verwijder de pitjes. Schep circa 20 plakjes door de pate. Kook de cranberries met de suiker en het sinassap 5 minuten Voeg de 3 sterren anijs toe en de rest van de kumquats en breng aan de kook. Doe de vleesmassa over in de pateschaal en vouw er de lapjes ontbijtspek overheen. Dek de pate af met de rest van het ontbijtspek en garneer met de laatste plakjes kumquat en twee laurierblaadjes. Zet de pateschaal in een schaal met water onderin de oven. Bak hem in circa 1.5 uur gaar. Leg iets zwaars op de pate en laat hem afkoelen. De pate is het lekkerst als hij een etmaal in de koelkast heeft gestaan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1605 KiloJoules 382 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 23 gram 3 gram |