culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met noten | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 - - 475 475 130 30 16 7.50 5 3 |
teentje naar smaak naar smaak gram gram gram gram eetlepel eetlepel stengel stuks |
knoflook zout peper (zwart) pasta (tagliatelle) tomaat amandel meel (volkoren-) kaas (parmezaans) olie (olijf-) selderij (bleek-) ui | ||
Berei- ding |
Snipper de ui en snij de selderij fijn. Kook de tagliatelle in een grote pan met ruim kokend water, zout en twee eetlepels olie tot de pasta gaar is. Fruit ondertussen ui en de selderij in 4 eetlepels olie tot ze licht geel zijn. Voeg meel toe en bak dit al roerende mee. Roer er tenslotte tomaten en knoflook door. Laat alles zachtjes doorsudderen tot de tomaten ui elkaar vallen en het meeste vocht is verdampt. Bak de amandelen in 1 eetlepel olie goudbruin en hak ze dan in grove snippers. Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken en giet er een ketel koud water over, daarna warm houden. Schep de tagliatelle bij de saus en meng alles voorzichtig door elkaar. Breng zonodig op smaak met peper en zout. Schep alles op een voorverwarmde schaal. Strooi de kaas en amandelsnippers er overheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6889 KiloJoules 1640 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 149 gram 78 gram 29 gram |