culinaire
zaken
.nl
Tagliatelle met noten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
-
-
475
475
130
30
16
7.50
5
3
teentje
naar smaak
naar smaak
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stengel
stuks
knoflook ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
amandel ingrediënt info
meel (volkoren-)
kaas (parmezaans)
olie (olijf-) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Snipper de ui en snij de selderij fijn. Kook de tagliatelle in een grote pan met ruim kokend water, zout en twee eetlepels olie tot de pasta gaar is.

Fruit ondertussen ui en de selderij in 4 eetlepels olie tot ze licht geel zijn. Voeg meel toe en bak dit al roerende mee. Roer er tenslotte tomaten en knoflook door. Laat alles zachtjes doorsudderen tot de tomaten ui elkaar vallen en het meeste vocht is verdampt.

Bak de amandelen in 1 eetlepel olie goudbruin en hak ze dan in grove snippers. Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken en giet er een ketel koud water over, daarna warm houden.

Schep de tagliatelle bij de saus en meng alles voorzichtig door elkaar. Breng zonodig op smaak met peper en zout. Schep alles op een voorverwarmde schaal. Strooi de kaas en amandelsnippers er overheen.
Voedings-
waarde
Energie6889 KiloJoules
1640 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
149 gram
78 gram
29 gram