culinaire
zaken
.nl
Hammousse op lollo rosso
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
1.25
25
2
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
deciliter
gram
eetlepel
theelepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
krop
naar smaak
naar smaak
kaas (room-,ham)
ham (gekookt)
room (slag-)
noot (pistache-)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
mosterd (dyon-)
tijm (gedroogd) ingrediënt info
azijn (frambozen-) ingrediënt info
olie (noten-) ingrediënt info
sla (lollo rosso) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pureer de ham in de keukenmachine. Meng de verse roomkaas met ham erdoor. Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door het hammengsel.
Was de lollo rosso en snij de blaadjes in dunnen reepjes. Leg op 4 bordjes een bedje van lollo rosso. Klop de azijn, mosterd, tijm, zout, peper, notenolie en zonnebloemolie tot een vinaigrette en sprenkel deze over de lollo rosso.
Vorm de hammousse met behulp van 2 koffielepels tot 12 ovale vormpjes en leg deze op de lollo rosso. Garneer met de pistachenootjes. Lekker met dunne sneetjes bruin stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie2149 KiloJoules
512 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
13 gram
1 gram