culinaire zaken .nl |
Hammousse op lollo rosso | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 1.25 25 2 1 1 1 1 0.50 - - |
gram gram deciliter gram eetlepel theelepel theelepel eetlepel eetlepel krop naar smaak naar smaak |
kaas (room-,ham) ham (gekookt) room (slag-) noot (pistache-) olie (zonnebloem-) mosterd (dyon-) tijm (gedroogd) azijn (frambozen-) olie (noten-) sla (lollo rosso) zout peper | ||
Berei- ding |
Pureer de ham in de keukenmachine. Meng de verse roomkaas met ham erdoor. Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door het hammengsel. Was de lollo rosso en snij de blaadjes in dunnen reepjes. Leg op 4 bordjes een bedje van lollo rosso. Klop de azijn, mosterd, tijm, zout, peper, notenolie en zonnebloemolie tot een vinaigrette en sprenkel deze over de lollo rosso. Vorm de hammousse met behulp van 2 koffielepels tot 12 ovale vormpjes en leg deze op de lollo rosso. Garneer met de pistachenootjes. Lekker met dunne sneetjes bruin stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2149 KiloJoules 512 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 13 gram 1 gram |