culinaire zaken .nl |
Groente met ansjovisdipsaus (Bagna Caoda) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:27 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 8 7 5 4 4 3 1 1 0.25 - |
gram stuks eetlepel stuks stengel stuks teentje stuks stuks stuks naar smaak |
boter (room-) radijs olie (olijf-) ansjovis selderij (bleek-) peen (was-) knoflook paprika (rood) paprika (groen) kool (bloem-) zout | ||
Berei- ding |
Verwarm de olie en boter in een pannetje. Fruit de knoflook 3 minuten op zacht vuur. Voeg de ansjovis toe en laat deze smelten. Breng de saus op smaak met zout. Snij de groenten fijn: snij worteltjes in dunne repen, verdeel bloemkool in roosjes, snij paprika in vieren en verwijder de pitjes, en halveer de selderijstengels. Houd de saus warm op een rechaud of fonduestel maar laat het niet koken. Serveer de groenten erbij. De groenten worden in de saus gedoopt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2116 KiloJoules 504 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 15 gram 20 gram |