culinaire
zaken
.nl
Gekookte eieren met tapenade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
170
50
50
30
30
12
10
6
2
1
1
1
1
gram
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
teentje
stuks
gram
stuks
theelepel
krop
olijf (zwart,pitvrij)
olijf (groen,pitvrij)
puree (tomaten-)ingrediënt info
pit (zonnebloem-)
amandel (snippers) ingrediënt info
kappertjes
olie (olijf-) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
zout (zee-)
ui ingrediënt info
peperkorrel (groen) ingrediënt info
sla (krul-) ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze afkoelen en pel ze. Pel de knoflook.
Rooster voor de amandel-kappertjes tapenade de amandelsnippers in een pan zonder vetstof goudbruin. Pureer de gehakte kappertjes, de zwarte olijven, amandelsnippers, 1/3 olijfolie en 1/3 knoflook uit de knijper met de mixer. Kruid met wat zout.
Schil voor de paprika tapenade de paprika's met de dunschiller, maak ze schoon en snij het vruchtvless in stukjes. Pel de ui en snipper fijn. Fruit de ui, paprika en 1/3 knoflook uit de knijper gedurende 10 minuten glazig in 1/3 olie en zet er de mixer in. Roer er de tomatenpuree door, laat 5 minuten onafgedekt koken en breng op smaak met wat zout.
Hak voor de olijf-peper-tapenade de zonnebloempitten fijn, rooster ze in een pan zonder vetstof, meng met de in stukjes gesneden groene loijven en 1/3 knoflook uit de knijper. Zet er de mixer in en breng met zout en fijngehakte groene peper op smaak.
Snij de eieren in de lengte doormidden, bestrijk ze met de tapenades en serveer ze op krulsla.
Lekker met een sladressing van 3 a 4 eetlepels wittewijn of rodewijnazijn, 8 eetlepels olijfolie, peper en zout.
Voedings-
waarde
Energie2387 KiloJoules
568 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
17 gram
3 gram