culinaire zaken .nl |
Gekookte eieren met tapenade | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 170 50 50 30 30 12 10 6 2 1 1 1 1 |
gram gram gram gram gram gram eetlepel stuks teentje stuks gram stuks theelepel krop |
olijf (zwart,pitvrij) olijf (groen,pitvrij) puree (tomaten-) pit (zonnebloem-) amandel (snippers) kappertjes olie (olijf-) ei (kip) knoflook paprika (rood) zout (zee-) ui peperkorrel (groen) sla (krul-) | ||
Berei- ding |
Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze afkoelen en pel ze. Pel de knoflook. Rooster voor de amandel-kappertjes tapenade de amandelsnippers in een pan zonder vetstof goudbruin. Pureer de gehakte kappertjes, de zwarte olijven, amandelsnippers, 1/3 olijfolie en 1/3 knoflook uit de knijper met de mixer. Kruid met wat zout. Schil voor de paprika tapenade de paprika's met de dunschiller, maak ze schoon en snij het vruchtvless in stukjes. Pel de ui en snipper fijn. Fruit de ui, paprika en 1/3 knoflook uit de knijper gedurende 10 minuten glazig in 1/3 olie en zet er de mixer in. Roer er de tomatenpuree door, laat 5 minuten onafgedekt koken en breng op smaak met wat zout. Hak voor de olijf-peper-tapenade de zonnebloempitten fijn, rooster ze in een pan zonder vetstof, meng met de in stukjes gesneden groene loijven en 1/3 knoflook uit de knijper. Zet er de mixer in en breng met zout en fijngehakte groene peper op smaak. Snij de eieren in de lengte doormidden, bestrijk ze met de tapenades en serveer ze op krulsla. Lekker met een sladressing van 3 a 4 eetlepels wittewijn of rodewijnazijn, 8 eetlepels olijfolie, peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2387 KiloJoules 568 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 17 gram 3 gram |