culinaire
zaken
.nl
Gebakken courgette salade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
2
2
2
2
1
1
1
1
1
0.50
0.50
-
-
eetlepel
eetlepel
eetlepel
takje
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
teentje
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
bloem ingrediënt info
room (slag-)
yoghurt
munt ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
munt ingrediënt info
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
suiker
paprika (poeder) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper de knoflook en het uitje. Meng ze met het citroensap en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de munt, de slagroom, de yoghurt, het paprikapoeder en zout en peper toe. Snij de courgette in plakjes van ca. 1/2 cm.
Berei-
ding
Wentel de plakjes courgette door de bloem. Verhit de olijfolie en bak hierin de plakjes courgette aan beide kanten lichtbruin. Leg de courgette op 2 bordjes, schep het sausje erover en garneer met de takjes munt.
Voedings-
waarde
Energie1147 KiloJoules
273 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
5 gram
2 gram