culinaire zaken .nl |
Garnalencocktail 3 (Met pittige whiskysaus) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 4 3 3 3 2 1 1 1 1 1 1 1 |
gram takje eetlepel eetlepel druppel theelepel stuks krop eetlepel stuks eetlepel stuks theelepel |
garnaal (Hollands,gepeld) peterselie (vers) room (slag-) mayonaise tabasco sap (citroen-) grapefruit (wit) sla whisky avocado puree (tomaten-) limoen saus (worcestershire-) | ||
Berei- ding |
4 grote wijnglazen vullen met slablaadjes. Avocado schoonmaken en in blokje snijden. Grapefruit dik schillen. Partjes tussen de vliezen uitsnijden. Garnalen, grapefruit en avocado door elkaar scheppen en over de glazen verdelen. Voor de saus: alle ingredienten met tabasco, zout en peper naar smaak mengen. Saus over de glazen verdelen. Op de rand van elk glas een plakje limoen. Eventueel garneren met peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1561 KiloJoules 372 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 22 gram 6 gram |