culinaire
zaken
.nl
Avocado met tomaat en kerrievinaigrette
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
3
1
1
1
1
1
0.50
-
-
sprietje
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bieslook (vers) ingrediënt info
olie ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
azijn ingrediënt info
mosterd (dragon-)
avocado ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
kerrie (poeder)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper het sjalotje. Verhit 1/3 van de olie in een steelpan en fruit het sjalotje met de kerriepoeder. Halveer de tomaat en schep het vocht met de pitjes eruit. Wrijf dit boven het kerriemengsel door een zeef. Klop de azijn, de mosterd en de rest van de olie erdoor. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Snij het vruchtvlees van de tomaat in blokjes.
Berei-
ding
Halveer de avocado(s) en verwijder de pit. Zet de helften ieder op een bordje. Schenk de kerrievinaigrette in de holten en strooi de tomaatblokjes erin. Garneren met bieslook.
Voedings-
waarde
Energie1297 KiloJoules
309 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
5 gram
9 gram