culinaire zaken .nl |
Avocado met tomaat en kerrievinaigrette | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Feestelijk Makkelijk | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 3 1 1 1 1 1 0.50 - - |
sprietje eetlepel stuks eetlepel theelepel stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
bieslook (vers) olie tomaat azijn mosterd (dragon-) avocado ui (sjalot) kerrie (poeder) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Pel en snipper het sjalotje. Verhit 1/3 van de olie in een steelpan en fruit het sjalotje met de kerriepoeder. Halveer de tomaat en schep het vocht met de pitjes eruit. Wrijf dit boven het kerriemengsel door een zeef. Klop de azijn, de mosterd en de rest van de olie erdoor. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Snij het vruchtvlees van de tomaat in blokjes. | |||
Berei- ding |
Halveer de avocado(s) en verwijder de pit. Zet de helften ieder op een bordje. Schenk de kerrievinaigrette in de holten en strooi de tomaatblokjes erin. Garneren met bieslook. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1297 KiloJoules 309 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 5 gram 9 gram |