culinaire zaken .nl |
Andalusisch voorgerecht | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 6 4 2 2 2 1 0.50 - - |
gram stuks eetlepel stuks stuks eetlepel teentje theelepel naar smaak naar smaak |
tomaat ei (kip) olie paprika (groen) ui melk (koffie-) knoflook aromat (poeder) peper (cayenne-) zout | ||
Berei- ding |
De tomaten in kokend heet water onderdompelen, ontvellen, in vieren delen en het zaad verwijderen. De uien in dunne ringen snijden. Teentje knoflook schillen en fijnhakken, de paprika's in vieren delen, het zaad verwijderen, wassen en in reepjes snijden. Uien en de paprika 4 minuten in de olie bakken, knoflook en tomaten toevoegen en nog 0.5 minuut laten smoren. Ondertussen de eieren met de koffiemelk, aromat, cayennepeper en zout loskloppen, over de groente gieten en langzaam laten stollen. Serveren met aardappels, aardappelpuree of brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1235 KiloJoules 294 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 14 gram 5 gram |