culinaire zaken .nl |
Rollade (wildzwijn) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:20 | |
Indelingen | Vlees | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 4 2 200 50 6 2 2 2 1 1 1 - - - |
kilogram deciliter deciliter gram gram stuks stuks stuks stuks bosje stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
wild zwijnrollade wijn (rood) bouillon (vlees-) boter (room-) bloem peper (korrels, groen) laurier (blad) kruidnagel bes (jenever-) peterselie (bosje) wortel (winter-) ui zout tijm peper (wit) | ||
Berei- ding |
Wrijf de rollade in met zout en peper en braad hem in de boter rondom mooi bruin. Voeg dan alle groente, de kruiden, de bouillon en de wijn toe en laat het vlees, met het deksl op de pan in ongeveer 1 uur gaarstoven. Haal de rollade dan uit de pan en houd hem warm. Zeef de jus (druk de groente een beetje uit). Bind het geheel met de bloem. Snij de rollade in plakken en dien op met de jus daar overheen gegoten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2259 KiloJoules 538 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 3 gram 3 gram |