culinaire
zaken
.nl
Osso buco
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
1
1
2
2
50
5
3
1
1
0.50
0.50
0.50
1
-
-
schijf
stuks
deciliter
stuks
stuks
gram
centiliter
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
teentje
naar smaak
naar smaak
kalfsschenkel ingrediënt info
wortel (winter-)
wijn (wit)
tomaat (vlees-) ingrediënt info
ansjovis (filet)
boter (room-)
bouillon
selderij (blad-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
rasp (citroen-)
saffraan
knoflook ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Week de saffraan in de witte wijn. Smelt de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de kalfsschenkels met zout, peper en bloem en bak ze in de boter snel rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Fruit ui, knoflook, bladselderie en wortel in de braadboter tot de ui glazig ziet. Doe het vlees terug in de pan en schenk er de wijn en de saffraan bij. Laat de wijn bijna geheel verdampen. Voeg tomaten, tomatenpuree, citroenschil, zout en peper naar smaak toe. Stoof de kalfsschenkels in de gesloten pan, onder af en toe keren, in ongeveer 1.5 a 2 uur gaar.

Strooi peterselie en ansjovis over de schenkels en stoof dit enkele minuten mee. Leg de kalfsschenkels op een schaal. Roer de resterende boter door de saus en breng op smaak met zout, peper en bouillon. Verwijder de citroenschil en schenk de saus over de kalfsschenkels.

Serveer met: risotto of lintnoedels dan wel macaroni.
Voedings-
waarde
Energie7400 KiloJoules
1762 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
215 gram
3 gram