culinaire zaken .nl |
Osso buco | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 1 1 2 2 50 5 3 1 1 0.50 0.50 0.50 1 - - |
schijf stuks deciliter stuks stuks gram centiliter eetlepel stuks eetlepel eetlepel theelepel theelepel teentje naar smaak naar smaak |
kalfsschenkel wortel (winter-) wijn (wit) tomaat (vlees-) ansjovis (filet) boter (room-) bouillon selderij (blad-) ui puree (tomaten-) peterselie rasp (citroen-) saffraan knoflook zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Week de saffraan in de witte wijn. Smelt de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de kalfsschenkels met zout, peper en bloem en bak ze in de boter snel rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Fruit ui, knoflook, bladselderie en wortel in de braadboter tot de ui glazig ziet. Doe het vlees terug in de pan en schenk er de wijn en de saffraan bij. Laat de wijn bijna geheel verdampen. Voeg tomaten, tomatenpuree, citroenschil, zout en peper naar smaak toe. Stoof de kalfsschenkels in de gesloten pan, onder af en toe keren, in ongeveer 1.5 a 2 uur gaar. Strooi peterselie en ansjovis over de schenkels en stoof dit enkele minuten mee. Leg de kalfsschenkels op een schaal. Roer de resterende boter door de saus en breng op smaak met zout, peper en bouillon. Verwijder de citroenschil en schenk de saus over de kalfsschenkels. Serveer met: risotto of lintnoedels dan wel macaroni. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 7400 KiloJoules 1762 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 215 gram 3 gram |