culinaire
zaken
.nl
Kwartels met boletensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
100
1
40
20
8
5
1
1
1
0.25
-
-
-
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
stuks
gram
stuks
stuks
teentje
bosje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
room (slag-)
boter (room-)
wijn (rood)
spek (ontbijt-,mager)
bloem ingrediënt info
kwartel
boleet (gedroogd)
ui ingrediënt info
laurier (blad)
knoflook ingrediënt info
peterselie (bosje) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Week de paddestoelen 30 minuten in heet water. Wrijf de kwartels in met zout en peper. Bak ze twee minuten in de boter rondom goudbruin. Doe ze in een vuurvaste schaal, begiet ze met het braadvet en braad ze in de oven in 30 minuten gaar. Regelmatig bedruipen. Bak ondertussen zachtjes het spek uit. Voeg ui en knoflook toe en bestrooi met de bloem. Fruit zachtjes 1 minuut en blus af met de wijn en 1 deciliter water. Voeg de kruiden toe en de boleten en kook 30 minuten. Roer de room door de saus en serveer bij de kwartels.
Voedings-
waarde
Energie1476 KiloJoules
351 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
2 gram
1 gram