culinaire zaken .nl |
Kwartels met boletensaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 01:32 | |
Indelingen | Oven | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 100 1 40 20 8 5 1 1 1 0.25 - - - |
deciliter gram deciliter gram gram stuks gram stuks stuks teentje bosje naar smaak naar smaak naar smaak |
room (slag-) boter (room-) wijn (rood) spek (ontbijt-,mager) bloem kwartel boleet (gedroogd) ui laurier (blad) knoflook peterselie (bosje) peper (wit) tijm zout | ||
Berei- ding |
Week de paddestoelen 30 minuten in heet water. Wrijf de kwartels in met zout en peper. Bak ze twee minuten in de boter rondom goudbruin. Doe ze in een vuurvaste schaal, begiet ze met het braadvet en braad ze in de oven in 30 minuten gaar. Regelmatig bedruipen. Bak ondertussen zachtjes het spek uit. Voeg ui en knoflook toe en bestrooi met de bloem. Fruit zachtjes 1 minuut en blus af met de wijn en 1 deciliter water. Voeg de kruiden toe en de boleten en kook 30 minuten. Roer de room door de saus en serveer bij de kwartels. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1476 KiloJoules 351 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 2 gram 1 gram |