culinaire
zaken
.nl
Konijn in bourgondische saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
2.50
1.25
100
20
10
4
4
2
1
0.50
-
-
-
stuks
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
konijnebout
bouillon (wild-)
wijn (rood)
champignon ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
olie ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
laurier (blad)
suiker
tijm ingrediënt info
zout
peper (cayenne-) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Was de konijnebouten en dep ze droog. Snijd de sjalotjes in stukjes, hak de peterselie en de tijm klein en verkruimel het laurierblad. Vermeng de sjalotjes en de kruiden met de olie en bestrijk het vlees met dit mengsel. Laat alles afgedekt 12 uur in de koelkast staan.
Berei-
ding
Verhit de olie van de marinade in een braadpan en bak hierin de konijnebouten rondom bruin. Voeg de bouillon toe en laat het vlees met een deksel op de pan 25-30 minuten stoven. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Houd het gare vlees warm. Zeef het stoofvocht en laat het enigszins inkoken. Roer de champignons en de rode wijn door de saus. Laat de saus nog 10 minuten zachtjes doorkoken en breng hem dan op smaak met zout, suiker en cayennepeper. Hierbij serveren: aardappelkroketjes en broccoli.
Voedings-
waarde
Energie834 KiloJoules
199 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
3 gram
1 gram