culinaire zaken .nl |
Konijn in bourgondische saus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Vlees | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 2.50 1.25 100 20 10 4 4 2 1 0.50 - - - |
stuks deciliter deciliter gram gram gram eetlepel eetlepel stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
konijnebout bouillon (wild-) wijn (rood) champignon boter (room-) bloem olie peterselie (vers) ui (sjalot) laurier (blad) suiker tijm zout peper (cayenne-) | ||
Voor- berei- ding |
Was de konijnebouten en dep ze droog. Snijd de sjalotjes in stukjes, hak de peterselie en de tijm klein en verkruimel het laurierblad. Vermeng de sjalotjes en de kruiden met de olie en bestrijk het vlees met dit mengsel. Laat alles afgedekt 12 uur in de koelkast staan. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie van de marinade in een braadpan en bak hierin de konijnebouten rondom bruin. Voeg de bouillon toe en laat het vlees met een deksel op de pan 25-30 minuten stoven. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Houd het gare vlees warm. Zeef het stoofvocht en laat het enigszins inkoken. Roer de champignons en de rode wijn door de saus. Laat de saus nog 10 minuten zachtjes doorkoken en breng hem dan op smaak met zout, suiker en cayennepeper. Hierbij serveren: aardappelkroketjes en broccoli. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 834 KiloJoules 199 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 3 gram 1 gram |