culinaire
zaken
.nl
Kalkoenfilet in rode wijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
900
2.50
2
100
50
25
20
12
3.50
2
2
2
2
1
-
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kalkoenfilet
wijn (rood)
bouillon (kippen-)
spekblokjes
rozijn ingrediënt info
boter (room-)
chocolade (bitter)
bloem ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
olie ingrediënt info
gember (poeder) ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
laurier (blad)
ui ingrediënt info
peper (cayenne-) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Dit gerecht moet een dag van tevoren gemaakt worden.

Kalkoenfilet onder koud water afspoelen en met keukenpapier droogdeppen. In blokjes van ongeveer 2 x 2 cm snijden. Ui pellen en snipperen. In kom doen: ui, gemberpoeder, rozemarijn, cayennepeper, laurierblaadjes, rode wijn en wijnazijn. Door elkaar scheppen. Afgedekt ongeveer 24 uur op een koele plaats wegzetten.
Berei-
ding
Kalkoenfilet uit de marinade scheppen. Met keukenpapier droogdeppen. In een grote braadpan olie en boter verhitten. Blokjes kalkoenfilet in gedeelten snel rondom bruin bakken. Gebakken blokjes kalkoenfilet tussen twee borden warmhouden.

In achtergebleven braadvet spekblokjes al roerende ongeveer 2 minuten uitbakken. Kalkoenfilet toevoegen. Bloem erover strooien. Goed omscheppen. Warme kippenbouillon toevoegen. Scheutje voor scheutje de overgebleven marinade erdoor roeren. Rozijnen toevoegen. Met een deksel op de pan de kalkoen ongeveer 45 minuten zachtjes stoven.

Chocolade in stukjes verdelen. Ongeveer 10 minuten voor het serveren kalkoen opnieuw zachtjes verwarmen. Chocoladestukjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Lekker met rijst en haricots verts.
Voedings-
waarde
Energie3100 KiloJoules
738 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
65 gram
1 gram