culinaire zaken .nl |
Kalkoenfilet in rode wijn | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Ovenschotel | Bewerkelijk | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
900 2.50 2 100 50 25 20 12 3.50 2 2 2 2 1 - - - |
gram deciliter deciliter gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel theelepel theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kalkoenfilet wijn (rood) bouillon (kippen-) spekblokjes rozijn boter (room-) chocolade (bitter) bloem azijn (wijn-) olie gember (poeder) rozemarijn laurier (blad) ui peper (cayenne-) peper (wit) zout | ||
Voor- berei- ding |
Dit gerecht moet een dag van tevoren gemaakt worden. Kalkoenfilet onder koud water afspoelen en met keukenpapier droogdeppen. In blokjes van ongeveer 2 x 2 cm snijden. Ui pellen en snipperen. In kom doen: ui, gemberpoeder, rozemarijn, cayennepeper, laurierblaadjes, rode wijn en wijnazijn. Door elkaar scheppen. Afgedekt ongeveer 24 uur op een koele plaats wegzetten. | |||
Berei- ding |
Kalkoenfilet uit de marinade scheppen. Met keukenpapier droogdeppen. In een grote braadpan olie en boter verhitten. Blokjes kalkoenfilet in gedeelten snel rondom bruin bakken. Gebakken blokjes kalkoenfilet tussen twee borden warmhouden. In achtergebleven braadvet spekblokjes al roerende ongeveer 2 minuten uitbakken. Kalkoenfilet toevoegen. Bloem erover strooien. Goed omscheppen. Warme kippenbouillon toevoegen. Scheutje voor scheutje de overgebleven marinade erdoor roeren. Rozijnen toevoegen. Met een deksel op de pan de kalkoen ongeveer 45 minuten zachtjes stoven. Chocolade in stukjes verdelen. Ongeveer 10 minuten voor het serveren kalkoen opnieuw zachtjes verwarmen. Chocoladestukjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Lekker met rijst en haricots verts. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3100 KiloJoules 738 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 65 gram 1 gram |