culinaire zaken .nl |
Jagersbiefstuk | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 20 8 4 4 2 2 1 1 |
deciliter gram eetlepel stuks stuks teentje eetlepel eetlepel eetlepel |
wijn (rood) eekhoorntjesbrood salie (vers) bes (jenever-) runderentrecote knoflook olie (olijf-) majoraan (gedroogd) puree (tomaten-) | ||
Voor- berei- ding |
Week de paddestoelen ca. 20 minuten in heet water. Neem de paddestoelen uit het vocht, bewaar het vocht wel. Knijp de paddestoelen uit en hak ze fijn. Hak de teentjes knoflook fijn. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een grote koekepan en fruit de knoflook even aan. Leg de entrecotes erin en bak ze in circa 1 minuut aan elke kant bruin. Voeg de wijn, tomatenpuree, marjolein, jeneverbessen en paddestoelen toe en laat de entrecotes circa 8 minuten sudderen. Voeg eventueel wat paddestoelenvocht toe als de saus te dik wordt. Breng op smaak met zout, peper en de gehakte blaadjes salie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1398 KiloJoules 333 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 37 gram 3 gram |