culinaire
zaken
.nl
Jagersbiefstuk
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
20
8
4
4
2
2
1
1
deciliter
gram
eetlepel
stuks
stuks
teentje
eetlepel
eetlepel
eetlepel
wijn (rood)
eekhoorntjesbrood ingrediënt info
salie (vers)
bes (jenever-)ingrediënt info
runderentrecote
knoflook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
puree (tomaten-)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Week de paddestoelen ca. 20 minuten in heet water. Neem de paddestoelen uit het vocht, bewaar het vocht wel. Knijp de paddestoelen uit en hak ze fijn. Hak de teentjes knoflook fijn.
Berei-
ding
Verhit de olie in een grote koekepan en fruit de knoflook even aan. Leg de entrecotes erin en bak ze in circa 1 minuut aan elke kant bruin. Voeg de wijn, tomatenpuree, marjolein, jeneverbessen en paddestoelen toe en laat de entrecotes circa 8 minuten sudderen. Voeg eventueel wat paddestoelenvocht toe als de saus te dik wordt. Breng op smaak met zout, peper en de gehakte blaadjes salie.
Voedings-
waarde
Energie1398 KiloJoules
333 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
37 gram
3 gram