culinaire
zaken
.nl
Hazerug (poetische)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
500
2.50
2.50
1
5
40
4
2
2
2
1
1
1
-
gram
gram
deciliter
deciliter
deciliter
centiliter
gram
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
hazerug
druif (blauw) ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
wijn (rood)
Armagnac
Armagnac
boter (room-)
peperkorrel ingrediënt info
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
mosterd (scherp)
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (blad)
tijm ingrediënt info
zout (selderij-)
Berei-
ding
Meng alle ingredienten voor de marinade (vanaf: rode wijn t/m verkruimeld blad laurier) in een kom en leg de goed afgespoelde en gedroogde hazerug daarin. Laat het zo 24 tot 48 uur marineren. Haal dan de hazerug eruit en dep hem droog met keukenpapier. Zeef en bewaar de marinade (het residu kan worden weggegooid). Smeer de hazerug in met de mosterd en verhit de boter in een braadpan. Braad het vlees snel aan alle kanten aan en blus de boter daarna met een flinke scheut marinade. Doe de rug vervolgens in een braadzak met circa de helft van de gebluste braadboter. Bind de zak goed dicht en leg hem in een schaal midden in de voorverwarmde oven (200). Laat alles 30 minuten braden. Knip daarna een hoek van de braadzak en giet het vocht bij de rest van de braadboter in de pan. Laat dit een beetje inkoken, eventueel met nog een scheut marinade. Roer de creme fraiche erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Haal de haze rug uit de zak en leg hem op een voorverwarmde schaal met de gehalveerde druiven er omheen. Schenk de armagnac over het vlees en flambeer het. Schenk daarna een deel van de saus om de hazerug. Serveer de rest er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie3090 KiloJoules
736 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
53 gram
3 gram