culinaire
zaken
.nl
Hazepeper 2
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
2
150
50
50
25
4
4
2
2
2
1
1
-
kilogram
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
hazerug
spek
wijn (rood)
champignon ingrediënt info
ui ingrediënt info
boter (bak-)
boter (bak-)
olie (olijf-) ingrediënt info
cognac
peper (zwart) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
bloem ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (poeder)
Berei-
ding
De stukken haas op een schotel leggen (behalve de lever en het bloed, die men opzij houdt). Voeg hieraan de cognac, olijfolie, gemalen peper, zout en een ui in schijfjes aan toe. Laat dit 3 uur marineren. Spek in teerlingen gesneden, die vooraf in koud water zijn gedompeld, in wat boter goudgeel bakken. Spek eruit nemen en in dezelfde boter 2 gesneden uien laten bruinen, 2 liter bloem aan toevoegen en laten stoven tot de roux blond ziet. De stukken haas afdrogen en ze in deze roux laten sauteren (blijf goed roeren) en giet daarna (goede) rode wijn over het vlees. Voeg dan tijm, laurier en wat look toe. Dek dit alles af en laat dit 1.5 uur op een zacht vuur stoven. Snij de lever in dunne schijven en voeg dit bij het bloed, dat zal dienen om de saus te binden wanneer de haas gaar is. Er vervolgens de stukjes spek aan toevoegen alsmede enkele kleine in boter gebakken kampernoeljes.
Voedings-
waarde
Energie3551 KiloJoules
845 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
81 gram
2 gram