culinaire zaken .nl |
Hazepeper 2 | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Feestelijk | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 2 150 50 50 25 4 4 2 2 2 1 1 - |
kilogram gram deciliter gram gram gram gram eetlepel eetlepel theelepel theelepel eetlepel teentje stuks naar smaak |
hazerug spek wijn (rood) champignon ui boter (bak-) boter (bak-) olie (olijf-) cognac peper (zwart) tijm bloem knoflook ui laurier (poeder) | ||
Berei- ding |
De stukken haas op een schotel leggen (behalve de lever en het bloed, die men opzij houdt). Voeg hieraan de cognac, olijfolie, gemalen peper, zout en een ui in schijfjes aan toe. Laat dit 3 uur marineren. Spek in teerlingen gesneden, die vooraf in koud water zijn gedompeld, in wat boter goudgeel bakken. Spek eruit nemen en in dezelfde boter 2 gesneden uien laten bruinen, 2 liter bloem aan toevoegen en laten stoven tot de roux blond ziet. De stukken haas afdrogen en ze in deze roux laten sauteren (blijf goed roeren) en giet daarna (goede) rode wijn over het vlees. Voeg dan tijm, laurier en wat look toe. Dek dit alles af en laat dit 1.5 uur op een zacht vuur stoven. Snij de lever in dunne schijven en voeg dit bij het bloed, dat zal dienen om de saus te binden wanneer de haas gaar is. Er vervolgens de stukjes spek aan toevoegen alsmede enkele kleine in boter gebakken kampernoeljes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3551 KiloJoules 845 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 81 gram 2 gram |