culinaire zaken .nl |
Runderhaas in walnootsaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 3 60 50 30 10 5 4 3 1.50 1 1 1 0.50 0.25 - - |
stuks deciliter gram gram gram eetlepel eetlepel sneetje eetlepel stuks eetlepel eetlepel stuks zakje theelepel naar smaak naar smaak |
runderhaas bouillon (vlees-) boter (room-) noot (wal-,gepeld) bloem azijn olie (olijf-) brood (wit) cognac citroen selderij (blad-) majoraan (gedroogd) laurier (blad) waterkers knoflook (poeder) peper kaneel (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
De haas schoonmaken en in stukken snijden. Met een mengsel van azijn en water ( in gelijke delen) bedekken, dan de citroenplakjes, de gehakte selderie en majoraan toevoegen. Op een koele plek wegzetten, 2 dagen laten staan en voor de bereiding goed laten uitlekken en droogwrijven. | |||
Berei- ding |
De walnoten fijnstampen. Boter en olijfolie samen verhitten, de haas daarin aanbraden. Het sap van de citroen en de cognac erbij gieten, goed omroeren totdat de vloeistof verdampt is. Bouillon of water, laurierblad, kaneel, knoflook en peper toevoegen. Het vlees met de deksel op de pan langzaam laten stoven. Kort voor het einde van de stooftijd de walnoten en het meel koud aanmengen, toevoegen en mee laten koken totdat de saus dik is. De sneetjes brood met de saus bestrijken op iedere snee een stuk haas leggen en de overige saus erover gieten. Versieren met waterkers. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2252 KiloJoules 536 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 36 gram 16 gram 2 gram |