culinaire
zaken
.nl
Kabeljauw uit de oven 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
150
100
1
1
5
2
2
2
2
1
-
-
-
gram
gram
gram
deciliter
deciliter
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (filet)
kaas (belegen)
meel (paneer-)
wijn (wit)
azijn (dragon-) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
tomaat (vlees-) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
eidooier
mosterd (scherp)
dragon (vers)
suiker
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Oven voorverwarmen op 180 C, verwarm de borden.
Stooi zout en peper over de kabeljauw en bestrijk deze met mosterd.
Snijd de tomaat in stukken en leg deze er bovenop. Rasp de kaas. Vermeng de paneermeel met de kaas en strooi dit over de vis. Leg bakpapier op de bakplaat maak een spiegel van olijfolie en leg de vis erop.
Berei-
ding
Doe de vis 10 minuten in de oven.

SAUS:
Kook de sjalotjes, azijn, wijn en zout in tot 75 deciliter Zeef het mengsel en laat het afkoelen
Klop de eidooiers en klop dit vervolgens au bain marie tot een luchtige massa.
Giet langzaan olijfolie bij de massa totdat deze mooi gebonden is. Roer als laatste de gehakte dragon er doorheen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel met suiker.

Maak op de voorverwarmde borden een spiegel van de saus en leg hierop de vis.
Voedings-
waarde
Energie2673 KiloJoules
636 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
50 gram
2 gram