culinaire zaken .nl |
Kabeljauw uit de oven 1 | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Combi-magnetron Feestelijk | Makkelijk Oven | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 150 100 1 1 5 2 2 2 2 1 - - - |
gram gram gram deciliter deciliter eetlepel stuks stuks stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) kaas (belegen) meel (paneer-) wijn (wit) azijn (dragon-) olie (olijf-) tomaat (vlees-) ui (sjalot) eidooier mosterd (scherp) dragon (vers) suiker zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Oven voorverwarmen op 180 C, verwarm de borden. Stooi zout en peper over de kabeljauw en bestrijk deze met mosterd. Snijd de tomaat in stukken en leg deze er bovenop. Rasp de kaas. Vermeng de paneermeel met de kaas en strooi dit over de vis. Leg bakpapier op de bakplaat maak een spiegel van olijfolie en leg de vis erop. | |||
Berei- ding |
Doe de vis 10 minuten in de oven. SAUS: Kook de sjalotjes, azijn, wijn en zout in tot 75 deciliter Zeef het mengsel en laat het afkoelen Klop de eidooiers en klop dit vervolgens au bain marie tot een luchtige massa. Giet langzaan olijfolie bij de massa totdat deze mooi gebonden is. Roer als laatste de gehakte dragon er doorheen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel met suiker. Maak op de voorverwarmde borden een spiegel van de saus en leg hierop de vis. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2673 KiloJoules 636 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 50 gram 2 gram |