culinaire zaken .nl |
Tomatensoep met balletjes | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 150 1.25 1 1 1 1 1 0.50 - - - - - |
deciliter gram deciliter theelepel pot takje eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
tomaat (pomodori-) gehakt (runder-) room (zuur) suiker bouillon (runder-) tijm (vers) basilicum (vers) ei (kip) gember (poeder) peper foelie (poeder) zout nootmuskaat meel (paneer-) | ||
Voor- berei- ding |
Het gehakt maak je aan met wat paneermeel, peper, zout, foelie of nootmuskaat en eventueel een ei. Dan maak je er kleine balletjes van. | |||
Berei- ding |
De pomedore en de bouillon in een pan opwarmen. Normaal gesproken willen ze drie potten water in die bouillon, maar omdat we er hier ook pomedore in kiepen doe je er maar twee. Let op dat je de goeie bouillon koopt: in de goedkopere zit smaakversterker en daar houden we niet van. Het verschil is een gulden per pot. Je kan de gehaktballetjes eerst een paar minuten in een pan voorbakken, maar je kan ze ook helemaal in de soep zachtjes gaarkoken. Een minuut of 10. Gemberpoeder, tijm, basilicum en beetje suiker erbij, klaar. Als je het helemaal Italiaans wil doen kan je er nog een kloddertje zure of koffieroom in doen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1061 KiloJoules 253 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 10 gram 1 gram |