culinaire zaken .nl |
Tomatencremesoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 50 25 25 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 - - - |
kilogram gram gram gram eetlepel stuks stuks stuks takje bekertje pot eetlepel eetlepel takje naar smaak naar smaak naar smaak |
tomaat spek (ontbijt-) boter (room-) bloem peterselie (vers) ui laurier (blad) bouillon (tablet) selderij (blad-) creme fraiche champignon suiker wijn (wit) peterselie (bosje) zout peper paprika (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in vieren. | |||
Berei- ding |
Smelt de boter in een pan en bak het ontbijtspek hierin langzaam uit. Voeg uien, peterselie, bladselderij en laurierblad toe en fruit het geheel mee tot de uien glazig zien. Smoor de tomaten 10 minuten met de uien mee. Roer de bloem erdoor, schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen. Laat de tomatensoep onder af en toe roeren 10 minuten doorkoken. Zeef de tomatensoep en verwijder het laurierblad. Wrijf de tomatenmassa door een zeef (verse tomaten) of pureer deze met de foodprocessor. Verdun de tomatenpuree met de soep. Klop de zure room los en verdun deze met wat hete soep. Schenk dit mengsel met de champignons en het champignonvocht bij de resterende soep en laat het geheel onder af en toe roeren heet worden, maar niet koken. Breng de tomatencremesoep op smaak met paprikapoeder, zout, peper, suiker en witte wijn. Garneer de soep met peterselie en geef er broodcroutons bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 922 KiloJoules 220 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 7 gram 4 gram |