culinaire
zaken
.nl
Tomatencremesoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
50
25
25
2
2
1
1
1
1
1
1
1
1
-
-
-
kilogram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
takje
bekertje
pot
eetlepel
eetlepel
takje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
spek (ontbijt-)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (blad)
bouillon (tablet)
selderij (blad-)ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
champignon ingrediënt info
suiker
wijn (wit)
peterselie (bosje) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in vieren.
Berei-
ding
Smelt de boter in een pan en bak het ontbijtspek hierin langzaam uit.
Voeg uien, peterselie, bladselderij en laurierblad toe en fruit het geheel mee tot de uien glazig zien. Smoor de tomaten 10 minuten met de uien mee. Roer de bloem erdoor, schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen. Laat de tomatensoep onder af en toe roeren 10 minuten doorkoken.

Zeef de tomatensoep en verwijder het laurierblad. Wrijf de tomatenmassa door een zeef (verse tomaten) of pureer deze met de foodprocessor. Verdun de tomatenpuree met de soep. Klop de zure room los en verdun deze met wat hete soep. Schenk dit mengsel met de champignons en het champignonvocht bij de resterende soep en laat het geheel onder af en toe roeren heet worden, maar niet koken.

Breng de tomatencremesoep op smaak met paprikapoeder, zout, peper, suiker en witte wijn.

Garneer de soep met peterselie en geef er broodcroutons bij.
Voedings-
waarde
Energie922 KiloJoules
220 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
7 gram
4 gram