culinaire zaken .nl |
Chocoladeflensjes met abrikozenroom | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Feestelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 75 25 25 6 2 2 1 1 1 |
deciliter deciliter gram gram gram stuks eetlepel eetlepel theelepel stuks eetlepel |
melk room (garde-) pannekoekmix amandel (schaafsel) boter (room-) abrikoos cacao (poeder) suiker slagroomversteviger ei (kip) sap (citroen-) | ||
Voor- berei- ding |
Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Snij ze in kleine stukjes en meng ze met de suiker en het citroensap. Klop de garderoom met de slagroomversteviger stijf en meng de room met het abrikozenmengsel. Meng de pannekoekmix met de cacao, het ei en de helft van de melk en roer tot alle klontjes weg zijn. Voeg de rest van de melk en de amandelen toe. | |||
Berei- ding |
Smelt een klontje boter in een kleine koekepan, schep er een juslepel beslag bij en bak het flensje aan beide kanten gaar. Bak op dezelfde wijze nog 3 flensjes. Verdeel de abrikozenroom over de flensjes en vouw ze dicht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 8657 KiloJoules 2061 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 200 gram 1515 gram 2 gram |