culinaire
zaken
.nl
Chocoladeflensjes met abrikozenroom
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1
75
25
25
6
2
2
1
1
1
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
melk ingrediënt info
room (garde-)
pannekoekmix
amandel (schaafsel) ingrediënt info
boter (room-)
abrikoos ingrediënt info
cacao (poeder)
suiker
slagroomversteviger ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
sap (citroen-)
Voor-
berei-
ding
Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Snij ze in kleine stukjes en meng ze met de suiker en het citroensap.

Klop de garderoom met de slagroomversteviger stijf en meng de room met het abrikozenmengsel. Meng de pannekoekmix met de cacao, het ei en de helft van de melk en roer tot alle klontjes weg zijn. Voeg de rest van de melk en de amandelen toe.
Berei-
ding
Smelt een klontje boter in een kleine koekepan, schep er een juslepel beslag bij en bak het flensje aan beide kanten gaar. Bak op dezelfde wijze nog 3 flensjes. Verdeel de abrikozenroom over de flensjes en vouw ze dicht.
Voedings-
waarde
Energie8657 KiloJoules
2061 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
200 gram
1515 gram
2 gram