culinaire zaken .nl |
Broodschotel met appel en rozijnen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Goedkoop | Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 100 75 4 2 2 2 1 1 0.50 - |
deciliter gram gram sneetje stuks stuks eetlepel theelepel eetlepel eetlepel naar smaak |
melk suiker rozijn brood (tarwe) appel ei (kip) bloem rasp (citroen-) olie (olijf-) rozemarijn (vers) zout | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op 175 graden. Week de rozijnen ongeveer 15 minuten in heet water. Week de sneetjes brood zonder korst in 1 dl melk. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. | |||
Berei- ding |
Giet de rozijnen af. Klop de eieren los met 1 deciliter melk, snufje zout, 75 gram suiker, citroenschil en bloem. Schep de rozijnen en appel erdoor. Vet een ovenschaal in en leg de sneetjes brood op de bodem. Verdeel het appelmengsel erover. Strooi de rozemarijn en 25 gram suiker erover. Sprenkel de olijfolie erover. Bak de broodschotel in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1645 KiloJoules 392 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 76 gram 10 gram 2 gram |