culinaire
zaken
.nl
Broodschotel met appel en rozijnen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
100
75
4
2
2
2
1
1
0.50
-
deciliter
gram
gram
sneetje
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
melk ingrediënt info
suiker
rozijn ingrediënt info
brood (tarwe)
appel
ei (kip)ingrediënt info
bloem ingrediënt info
rasp (citroen-)
olie (olijf-) ingrediënt info
rozemarijn (vers) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Week de rozijnen ongeveer 15 minuten in heet water. Week de sneetjes brood zonder korst in 1 dl melk. Schil de appels en snijd ze in schijfjes.
Berei-
ding
Giet de rozijnen af. Klop de eieren los met 1 deciliter melk, snufje zout, 75 gram suiker, citroenschil en bloem. Schep de rozijnen en appel erdoor. Vet een ovenschaal in en leg de sneetjes brood op de bodem. Verdeel het appelmengsel erover. Strooi de rozemarijn en 25 gram suiker erover. Sprenkel de olijfolie erover. Bak de broodschotel in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Voedings-
waarde
Energie1645 KiloJoules
392 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
76 gram
10 gram
2 gram