culinaire zaken .nl |
Tortellini oven schotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 60:00 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 2 150 50 40 2 2 2 1 1 1 1 1 - - |
gram deciliter gram gram gram theelepel eetlepel stuks blik stuks bakje teentje stuks naar smaak naar smaak |
tortellini (groen) room (slag-) kaas (belegen) olijf (zwart) kaas (parmezaans) tijm (gedroogd) boter (bak-) ui tomaat (gepeld,blik) ei (kip) champignon knoflook peterselie (bosje) peper zout | ||
Berei- ding |
De tortellini in ruim water met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar koken; daarna afgieten. De champignons in vieren snijden, de uien snipperen. De boter verhitten en hierin de champignons, de uisnippers en het teentje knoflook uit de pers fruiten. De tomaten met wat sap en de olijven toevoegen, ongeveer 5 minuten laten inkoken en op smaak maken met zout en peper. Een ovenschaal invetten en hierin achtereenvolgens de helft van de tortellini, het tomatenmengsel, de kaas en de rest van de tortellini leggen. De slagroom met het ei, zout en peper loskloppen. De peterselie fijnhakken, door de room roeren en deze daarna in de overschaal schenken. De Parmezaanse kaas erover strooien en in het midden van een vrij hete oven (200C) in ongeveer 40 minuten gaar en bovenop lichtbruin laten worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3701 KiloJoules 881 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 86 gram 31 gram 4 gram |