culinaire
zaken
.nl
Tortellini oven schotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
2
150
50
40
2
2
2
1
1
1
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
stuks
blik
stuks
bakje
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
tortellini (groen)
room (slag-)
kaas (belegen)
olijf (zwart)
kaas (parmezaans)
tijm (gedroogd) ingrediënt info
boter (bak-)
ui ingrediënt info
tomaat (gepeld,blik) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
champignon ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peterselie (bosje) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De tortellini in ruim water met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar koken; daarna afgieten.
De champignons in vieren snijden, de uien snipperen. De boter verhitten en hierin de champignons, de uisnippers en het teentje knoflook uit de pers fruiten.
De tomaten met wat sap en de olijven toevoegen, ongeveer 5 minuten laten inkoken en op smaak maken met zout en peper.
Een ovenschaal invetten en hierin achtereenvolgens de helft van de tortellini, het tomatenmengsel, de kaas en de rest van de tortellini leggen.
De slagroom met het ei, zout en peper loskloppen.
De peterselie fijnhakken, door de room roeren en deze daarna in de overschaal schenken.
De Parmezaanse kaas erover strooien en in het midden van een vrij hete oven (200C) in ongeveer 40 minuten gaar en bovenop lichtbruin laten worden.
Voedings-
waarde
Energie3701 KiloJoules
881 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
86 gram
31 gram
4 gram