culinaire
zaken
.nl
Stoofpot van konijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
300
300
2
2
2
2
2
2
1
1
1
1
1
-
-
kilogram
gram
gram
deciliter
deciliter
theelepel
teentje
eetlepel
blaadje
eetlepel
stuks
blik
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
konijn
rijst ingrediënt info
ui ingrediënt info
water
wijn (rood)
peper (zwart) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
laurier (blad)
boter (bak-)
kaneel (stokje)
tomaat (gezeefd) ingrediënt info
zout
olie (olijf-) ingrediënt info
suiker
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Snij het vlees in dobbelsteentjes van 2 centimeter. Bak de dobbelsteentjes aan alle kanten goudbruin in boter en olijfolie.

Pel de knoflookteentjes en hak ze grof. Doe het vlees in een pan met dikke bodem. Voeg de gezeefde tomaten, de rode wijn, het water, de tomatenpuree, het kaneelpijkpje, de noflook en de laurierbladeren toe en kruid het geheel met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Roer alles goed doorelkaar.

Zet het deksel op de pan en laat het vlees gedurende 1.5 uur op een middelhoog vuur garen.

Schil intussen de uitjes en voeg deze 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe zodat ze mee kunnen garen. Roer er op het laatst een flinke snuif suiker door.

Kook de rijst gaar. Vet 6 vormpjes met olie in en vul ze met rijst. Druk goed aan, keer de rijstaartjes om op het bord en serveer met de stoofschotel.
Voedings-
waarde
Energie142850 KiloJoules
34012 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
45 gram
4595 gram
2 gram