culinaire zaken .nl |
Stoofpot van konijn | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 300 300 2 2 2 2 2 2 1 1 1 1 1 - - |
kilogram gram gram deciliter deciliter theelepel teentje eetlepel blaadje eetlepel stuks blik theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
konijn rijst ui water wijn (rood) peper (zwart) knoflook puree (tomaten-) laurier (blad) boter (bak-) kaneel (stokje) tomaat (gezeefd) zout olie (olijf-) suiker nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in dobbelsteentjes van 2 centimeter. Bak de dobbelsteentjes aan alle kanten goudbruin in boter en olijfolie. Pel de knoflookteentjes en hak ze grof. Doe het vlees in een pan met dikke bodem. Voeg de gezeefde tomaten, de rode wijn, het water, de tomatenpuree, het kaneelpijkpje, de noflook en de laurierbladeren toe en kruid het geheel met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Roer alles goed doorelkaar. Zet het deksel op de pan en laat het vlees gedurende 1.5 uur op een middelhoog vuur garen. Schil intussen de uitjes en voeg deze 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe zodat ze mee kunnen garen. Roer er op het laatst een flinke snuif suiker door. Kook de rijst gaar. Vet 6 vormpjes met olie in en vul ze met rijst. Druk goed aan, keer de rijstaartjes om op het bord en serveer met de stoofschotel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 142850 KiloJoules 34012 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 45 gram 4595 gram 2 gram |