culinaire zaken .nl |
Spaghetti met champignons en prei | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 1.20 100 100 2 2 1 - - - |
gram gram deciliter gram gram eetlepel eetlepel teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
champignon pasta (spaghetti) room (slag-) spek (ontbijt-) prei peterselie (vers) olie knoflook zout peper tijm (gedroogd) | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de schoongemaakte champignons in niet te dunne plakjes. Snipper de knoflook. Snijd de schoongemaakte en gewassen prei in halve ringetjes. Snijd het ontbijtspek klein. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een koekepan en bak de champignons, de knoflook, het spek en de tijm op middelhoog vuur tot de champignons beginnen te kleuren. Kook intussen de spaghetti volgends de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Roer de room door het champignonmengsel, laat kort koken en breng op smaak met zout en peper. Schep de champignons met de saus door de uitgelekte spaghetti. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer meteen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3824 KiloJoules 910 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 76 gram 26 gram 7 gram |