culinaire
zaken
.nl
Ovenschotel met kip en abrikozen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
5
400
150
50
50
50
3
2
2
2
2
1
-
-
-
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
abrikoos (blik) ingrediënt info
melk ingrediënt info
kipfilet
feta
boter (bak-)
margarine
spek (gerookt)
ui ingrediënt info
honing
olie ingrediënt info
bloem ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sap (sinaasappel-)
tijm (gedroogd) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De kipfilet in stukjes snijden, omscheppen met honing, zout en peper naar smaak en wat tijm en met het kleingesneden rookspek in de het olie goudbruin bakken.

De gesnipperde uien en knoflook meebakken.

De bloem erover strooien.
Het sinaasappelsap en het abrikozenvocht toevoegen en 15 minuten laten pruttelen.

Een ovenschaal invetten.
Ondertussen voor de saus de boter smelten, de bloem erbij roeren en 1 minuut laten pruttelen.
In gedeelten de melk toevoegen en steeds aan de kook brengen.

De verkruimelde feta erbij roeren.
De abrikozen door de kip scheppen en dit in de ovenschaal scheppen.

De saus erover verdelen en de schaal 30 minuten middenin de het oven van 175 graden zetten.
Voedings-
waarde
Energie3025 KiloJoules
720 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
42 gram
4 gram