culinaire zaken .nl |
Ovenschotel met kip en abrikozen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 60:00 | |
Indelingen | Ovenschotel | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 5 400 150 50 50 50 3 2 2 2 2 1 - - - |
deciliter deciliter gram gram gram gram gram stuks eetlepel eetlepel eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
abrikoos (blik) melk kipfilet feta boter (bak-) margarine spek (gerookt) ui honing olie bloem knoflook sap (sinaasappel-) tijm (gedroogd) zout peper | ||
Berei- ding |
De kipfilet in stukjes snijden, omscheppen met honing, zout en peper naar smaak en wat tijm en met het kleingesneden rookspek in de het olie goudbruin bakken. De gesnipperde uien en knoflook meebakken. De bloem erover strooien. Het sinaasappelsap en het abrikozenvocht toevoegen en 15 minuten laten pruttelen. Een ovenschaal invetten. Ondertussen voor de saus de boter smelten, de bloem erbij roeren en 1 minuut laten pruttelen. In gedeelten de melk toevoegen en steeds aan de kook brengen. De verkruimelde feta erbij roeren. De abrikozen door de kip scheppen en dit in de ovenschaal scheppen. De saus erover verdelen en de schaal 30 minuten middenin de het oven van 175 graden zetten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3025 KiloJoules 720 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 42 gram 4 gram |