culinaire zaken .nl |
Zuiderse viscurry | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:07 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
700 3 2 2 2 2 2 1 1 0.50 0.50 - |
gram deciliter eetlepel theelepel stuks stuks teentje stuks stuks theelepel theelepel naar smaak |
schelvisfilet (gerookt) melk (kokos-) olie (zonnebloem-) azijn peper (groen) peperkorrel (zwart) knoflook ui tomaat gember (poeder) kurkuma (poeder) saffraan | ||
Berei- ding |
Giet de azijn bij de saffraan, peper, gember en kurkuma. Laat 30 minuten rusten. Pel de ui, snipper fijn en stoof de snippers en knoflook-uit-de-knijper in hete olie. Voeg de kruiden, kokosmelk en de gepelde fijngestampte tomaten toe. Breng aan de kook. Doe er op een zacht vuur de vis en de ontpitte, fijngehakte peper bij. Leng de saus indien nodig tijdens het koken nog aan met een beetje water. Laat zachtjes koken (10-15 minuten) tot de vis gaar is. Breng op smaak met zout. Serveer heel warm, met witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 390 KiloJoules 93 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 2 gram 3 gram |