culinaire
zaken
.nl
Zuiderse viscurry
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
700
3
2
2
2
2
2
1
1
0.50
0.50
-
gram
deciliter
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
schelvisfilet (gerookt)
melk (kokos-) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
peperkorrel (zwart) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
gember (poeder) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
saffraan
Berei-
ding
Giet de azijn bij de saffraan, peper, gember en kurkuma. Laat 30 minuten rusten. Pel de ui, snipper fijn en stoof de snippers en knoflook-uit-de-knijper in hete olie. Voeg de kruiden, kokosmelk en de gepelde fijngestampte tomaten toe. Breng aan de kook. Doe er op een zacht vuur de vis en de ontpitte, fijngehakte peper bij.
Leng de saus indien nodig tijdens het koken nog aan met een beetje water. Laat zachtjes koken (10-15 minuten) tot de vis gaar is. Breng op smaak met zout. Serveer heel warm, met witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie390 KiloJoules
93 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
2 gram
3 gram