culinaire zaken .nl |
Zoetzure aubergines (Caponata) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 30 10 4 2 2 2 1 1 1 1 1 - - |
gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks stengel eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
olijf rozijn pit (pijnboom-) olie (olijf-) puree (tomaten-) peterselie azijn aubergine selderij (bleek-) kappertjes suiker ui peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze uitlekken. Verhit 3 eetlepels olie en bak de aubergineplakken op hoog vuur tot ze bruin zijn. Blancheer de bleekselderij 2 minuten in water met wat zout. Laat vervolgens uitlekken. Fruit de uiringen in de resterende eetlepel olie tot ze goudgeel zijn. Voeg tomatenpuree en suiker toe en laat op laag vuur 2 minuten fruiten. Voeg azijn, gewelde rozijnen, selderij en aubergine toe en laat 5 minuten stoven. Doe de kappertjes, de peterselie, de olijven en de pijnboompitten erbij. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat azijn of suiker toe. Serveer op kamertemperatuur. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 946 KiloJoules 225 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 4 gram 8 gram |