culinaire
zaken
.nl
Zoetzure aubergines
(Caponata)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
30
10
4
2
2
2
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stengel
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
olijf
rozijn ingrediënt info
pit (pijnboom-)
olie (olijf-) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
azijn ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
kappertjes
suiker
ui ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze uitlekken. Verhit 3 eetlepels olie en bak de aubergineplakken op hoog vuur tot ze bruin zijn. Blancheer de bleekselderij 2 minuten in water met wat zout. Laat vervolgens uitlekken. Fruit de uiringen in de resterende eetlepel olie tot ze goudgeel zijn. Voeg tomatenpuree en suiker toe en laat op laag vuur 2 minuten fruiten. Voeg azijn, gewelde rozijnen, selderij en aubergine toe en laat 5 minuten stoven. Doe de kappertjes, de peterselie, de olijven en de pijnboompitten erbij. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat azijn of suiker toe. Serveer op kamertemperatuur.
Voedings-
waarde
Energie946 KiloJoules
225 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
4 gram
8 gram