culinaire zaken .nl |
Worstsalade (maaltijdsalade) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 4 4 4 2 1 1 1 0.50 0.50 0.50 0.25 - - |
gram eetlepel sprietje stengel eetlepel theelepel stuks krop knol stuks bosje literblik naar smaak naar smaak |
worst (rook-) olie bieslook (vers) selderij (bleek-) azijn mosterd ui sla venkel (knol) paprika (rood) radijs haricot verts zout peper | ||
Berei- ding |
Paprika wassen en in reepjes snijden. Radijsjes schoonmaken. Haricots afgieten. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. In dunne reepjes snijden. Sla wassen en uitslaan. In stukken scheuren. Vel van worst trekken. Worst in plakjes snijden. In kom doen: uiringen, paprika, radijsjes, haricots, bleekselderij, venkel en worst. In kommetje doen: olie, azijn, mosterd, zout en peper. Tot sausje roeren. Tot gebruik in koelkast zetten. Slaschaal met sla bekleden. Worstsalade erin scheppen. Sausje erover schenken. Bieslook erboven fijnknippen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2609 KiloJoules 621 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 21 gram 18 gram |