culinaire
zaken
.nl
Varkenshaasje met tomatensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
250
1
30
2
2
1
1
1
1
1
-
-
-
-
gram
gram
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
teentje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
tomaat (gepeld,stukjes) ingrediënt info
varkenshaas
fond (vlees-)
boter (room-)
allesbinder
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
tijm ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
saus (worcestershire-)
knoflook ingrediënt info
suiker
peper (cayenne-) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Uit snipperen en knoflook uitpersen. De peterselie fijnhakken.
Laat de stukjes tomaat op een zeef uitlekken en vang het sap op.
Berei-
ding
Maak het varkenshaasje droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met een mengsel van zout en peper. Verhit 20 gram boter en de olie. Wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken.

Schroei het vlees snel aan alle kanten dicht. Temper de warmtebron en leg het deksel schuin op de pan. Laat het vlees 18 a 20 minuten zachtjes braden. Neem het vlees uit de pan. Verpak het in aluminiumfolie en laat het minstens 10 minuten rusten.

Fruit de ui in het resterende boter- en olie-mengsel. Roer, zodra de ui begint te kleuren, de knoflook erdoor. Voeg het tomatensap toe en laat alles 2 minuten zachtjes koken. Strooi de allesbinder erdoor en roer alles krachtig door.
Voeg vleesfond, cayennepeper, Worchestershiresaus en suiker toe. Roer de stukjes tomaat en de tijm erdoor en laat alles 5 minuten zachtjes koken.

Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe. Neem de pan van de
warmtebron. Klop de rest van de boter en de peterselie erdoor.

Snij het vlees in plakken. Leg ze, zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model, op een voorverwarmde schaal. Schenk een deel van de saus erover. Dien de rest van de saus in een sauskom op.

TIP: Geef droog gekookte rijst of Italiaanse pasta, zoals tagliatelle, en komkommersalade erbij.
Voedings-
waarde
Energie1823 KiloJoules
434 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
32 gram
1 gram