culinaire zaken .nl |
Varkenshaasje met tomatensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 250 1 30 2 2 1 1 1 1 1 - - - - |
gram gram deciliter gram theelepel eetlepel stuks theelepel eetlepel theelepel teentje naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
tomaat (gepeld,stukjes) varkenshaas fond (vlees-) boter (room-) allesbinder olie (olijf-) ui tijm peterselie (vers) saus (worcestershire-) knoflook suiker peper (cayenne-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Uit snipperen en knoflook uitpersen. De peterselie fijnhakken. Laat de stukjes tomaat op een zeef uitlekken en vang het sap op. | |||
Berei- ding |
Maak het varkenshaasje droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met een mengsel van zout en peper. Verhit 20 gram boter en de olie. Wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken. Schroei het vlees snel aan alle kanten dicht. Temper de warmtebron en leg het deksel schuin op de pan. Laat het vlees 18 a 20 minuten zachtjes braden. Neem het vlees uit de pan. Verpak het in aluminiumfolie en laat het minstens 10 minuten rusten. Fruit de ui in het resterende boter- en olie-mengsel. Roer, zodra de ui begint te kleuren, de knoflook erdoor. Voeg het tomatensap toe en laat alles 2 minuten zachtjes koken. Strooi de allesbinder erdoor en roer alles krachtig door. Voeg vleesfond, cayennepeper, Worchestershiresaus en suiker toe. Roer de stukjes tomaat en de tijm erdoor en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe. Neem de pan van de warmtebron. Klop de rest van de boter en de peterselie erdoor. Snij het vlees in plakken. Leg ze, zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model, op een voorverwarmde schaal. Schenk een deel van de saus erover. Dien de rest van de saus in een sauskom op. TIP: Geef droog gekookte rijst of Italiaanse pasta, zoals tagliatelle, en komkommersalade erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1823 KiloJoules 434 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 32 gram 1 gram |