culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met zalmsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 200 1 100 3 2 1 1 1 1 - - - |
gram gram deciliter gram eetlepel theelepel stuks teentje stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
pasta (tagliatelle) zalm (blik) melk (halfvol) kaas (Mon Chou) olie (olijf-) paprika (poeder) ui knoflook paprika (rood) bieslook (vers) zout peper (wit) tijm | ||
Berei- ding |
Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de ui en de paprika schoon en snij ze in kleine stukjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de paprika daarin. Pers er het teentje knoflook boven uit. Giet het blikje zalm af en verwijder de velletjes en eventuele graatjes. Schep de stukjes zalm met de tijm en paprikapoeder door het paprika-/uimengsel. Voeg de melk toe. Snij de Mon Chou in stukjes en schep ze door de saus. Laat de Mon Chou al roerende smelten. Breng de saus op smaak met zout en liefst versgemalen zwarte peper. Schep de tagliatelle op vier borden en schenk de saus erop. Knip er 10 sprietjes bieslook boven fijn. Lekker met: gemengde salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2287 KiloJoules 545 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 67 gram 23 gram 4 gram |