culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met konijn | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 1.25 50 50 15 3 2 2 1 1 - - - |
gram deciliter gram gram gram teentje stuks stuks theelepel bekertje naar smaak naar smaak naar smaak |
pasta (tagliatelle) bouillon (vlees-) boter (room-) olijf (zwart) bloem knoflook konijnebout tomaat (vlees-) rozemarijn creme fraiche peper peper (cayenne-) zout | ||
Berei- ding |
Pel de knoflooktenen en snij ze in plakjes. Wrijf de konijnebouten in met zout en peper en bestuif ze met wat bloem. Verhit de boter in een pan en bak de bouten rondom bruin. Voeg de knoflook toe en bak die even mee. Schenk de bouillon erbij en strooi de rozemarijn erover. Laat het geheel met het deksel op de pan ongeveer 30 minuten zachtjes stoven. Kruis intussen de tomaten in, dompel ze enkele seconden in kokend water en spoel ze af onder koud water. Verwijder de velletjes, halveer de tomaten en verwijder het vocht met de zaadjes. Snij het vruchtvlees in stukjes. Roer de creme fraiche en de tomaten door het stoofvocht en laat de konijnebouten in nog ongeveer 20 minuten zachtjes gaarstoven. Kook intussen de tagliatelle in ruim kokend water met zout gaar. Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Neem de konijnebouten uit de pan en meng de pasta door het stoofvocht. Voeg naar smaak wat cayennepeper en zout toe en roer de olijven erdoor. Verwarm een schaal voor en schep de pasta erop. Leg daar vervolgens de konijnebouten op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2221 KiloJoules 529 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 67 gram 10 gram 2 gram |