culinaire
zaken
.nl
Kruidige stoofpot met kipkarbonades
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
3
1.50
3
2
2
2
2
2
1
1
1
-
-
kilogram
deciliter
deciliter
eetlepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
kipkarbonade
tomaat (gezeefd) ingrediënt info
wijn (wit,droog)
olie (olijf-) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
tijm (gedroogd) ingrediënt info
rozemarijn (gedroogd) ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de kipkarbonades in met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de karbonades rondom bruin. Pel intussen de uien en snij ze elk in 8 partjes. Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Snij de courgette in plakjes.
Neem de kipkarbonades uit de pan en bak de ui en aardappel circa 3 minuten al omscheppend in het bakvet. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Schep de courgette erdoor en voeg de gezeefde tomaten, wijn en de kruiden toe. Leg de karbonades erin en stoof ze in circa 20 minuten zachtjes gaar. Ontvel intussen de tomaten en snij ze in partjes. Warm de tomaten de laatste 5 minuten zachtjes mee. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood.

MAGNETRONTIP: Deze stoofpot is sneller klaar als u de magnetron gebruikt. Bak de kipkarbonades in een koekepan. Schenk het bakvet in een glazen schaal, pers de knoflook erboven uit en schep de uien, aardappelblokjes en courgetteplakjes erdoor. Schenk er 2 deciliter gezeefde tomaten en 1 deciliter wijn bij en roer de kruiden erdoor. Leg de karbonades in de saus en dek de schaal af met een deksel of met magnetronfolie. Verwarm de schotel circa 15 minuten op 100%. Voeg de tomaten toe en verwarm de schotel nog circa 2 minuten.
Voedings-
waarde
Energie4389 KiloJoules
1045 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
42 gram
6 gram