culinaire zaken .nl |
Spaghetti op z'n napolitaans (Vegetarische Napolitaanse pastaschotel) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Rijst En Pasta | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 3 150 100 15 3 2 - - - |
gram deciliter gram gram gram eetlepel teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
pasta (spaghetti) wijn (rood) ui kaas bloem puree (tomaten-) knoflook kruidnagel (poeder) laurier (poeder) tijm | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. Snipper de ui fijn. | |||
Berei- ding |
Kook de spaghetti in ruim kokend water. Fruit de ui in een koekepan. Knijp de knoflookteentjes erboven uit. Voeg de tomatenpuree, tijm, laurierpoeder en kruidnagelpoeder toe. Strooi de bloem erover en roer deze erdoor. Voeg al roerende de rode wijn toe en laat het geheel een paar minuten doorkoken. Giet ondertussen de beetgare spaghetti af. Meng de saus met de spaghetti. Serveen een bakje geraspte kaas apart. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2387 KiloJoules 568 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 92 gram 22 gram 4 gram |