culinaire
zaken
.nl
Spaghetti op z'n napolitaans
(Vegetarische Napolitaanse pastaschotel)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
3
150
100
15
3
2
-
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
teentje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
pasta (spaghetti) ingrediënt info
wijn (rood)
ui ingrediënt info
kaas
bloem ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
laurier (poeder)
tijm ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas. Snipper de ui fijn.
Berei-
ding
Kook de spaghetti in ruim kokend water. Fruit de ui in een koekepan. Knijp de knoflookteentjes erboven uit. Voeg de tomatenpuree, tijm, laurierpoeder en kruidnagelpoeder toe. Strooi de bloem erover en roer deze erdoor. Voeg al roerende de rode wijn toe en laat het geheel een paar minuten doorkoken.

Giet ondertussen de beetgare spaghetti af. Meng de saus met de spaghetti. Serveen een bakje geraspte kaas apart.
Voedings-
waarde
Energie2387 KiloJoules
568 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
92 gram
22 gram
4 gram