culinaire
zaken
.nl
Spaanse rijstschotel met groente
(Vegetarische paella)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7
250
250
200
80
30
4
3
2
1
1
1
-
-
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon (groente-)
rijst (zilvervlies-,snel) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
kaas
amandel ingrediënt info
olijf
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper ingrediënt info
saffraan
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas. Week de saffraan in water alvorens te verwerken. Snijd courgette in dikke plakken, olijven in dunne plakjes, paprika in sliertjes. Hak ui, knoflook, tomaten, amandelen en eieren in grove stukken. Bestrooi de courgette met zout en laat deze 35 minuten in een vergiet uitlekken.
Berei-
ding
Fruit de ui in de olie in de koekepan. Voeg de rijst toe en laat deze 2.5 minuut zachtjes meefruiten. Blijf roeren om aanzetten te voorkomen. Giet de bouillon erbij en voeg saffraan met weekwater en knoflook toe en breng alles al roerend aan de kook. Bak het met deksel op de pan nog dertig minuten op zacht vuur. Spoel de courgette onder koud water af en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze in de pan met de paprika's en tomaat. Giet er nog wat kokend water bij als de rijst al te droog is. Voeg zout en peper toe en laat alles opnieuw met de deksel op de pan 12 minuten heel zacht doorkoken tot de rijst gaar is en de paprika en courgette gaar, maar nog knapperig zijn. Doe de paella over in een vuurvaste schaal. Bestrooi met amandelen, gehakte eieren en kaas en garneer het geheel met plakjes gevulde olijven. Zet de schaal nog even onder de hete grill tot er een bruin korstje op is gevormd. Een gemengde salade smaakt hier prima bij.
Voedings-
waarde
Energie3204 KiloJoules
763 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
60 gram
29 gram
7 gram