culinaire zaken .nl |
Spaanse rijstschotel met groente (Vegetarische paella) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Rijst En Pasta | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7 250 250 200 80 30 4 3 2 1 1 1 - - - |
deciliter gram gram gram gram gram eetlepel stuks stuks stuks stuks teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon (groente-) rijst (zilvervlies-,snel) tomaat kaas amandel olijf olie (olijf-) ui ei (kip) paprika (rood) courgette (groen) knoflook peper saffraan zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. Week de saffraan in water alvorens te verwerken. Snijd courgette in dikke plakken, olijven in dunne plakjes, paprika in sliertjes. Hak ui, knoflook, tomaten, amandelen en eieren in grove stukken. Bestrooi de courgette met zout en laat deze 35 minuten in een vergiet uitlekken. | |||
Berei- ding |
Fruit de ui in de olie in de koekepan. Voeg de rijst toe en laat deze 2.5 minuut zachtjes meefruiten. Blijf roeren om aanzetten te voorkomen. Giet de bouillon erbij en voeg saffraan met weekwater en knoflook toe en breng alles al roerend aan de kook. Bak het met deksel op de pan nog dertig minuten op zacht vuur. Spoel de courgette onder koud water af en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze in de pan met de paprika's en tomaat. Giet er nog wat kokend water bij als de rijst al te droog is. Voeg zout en peper toe en laat alles opnieuw met de deksel op de pan 12 minuten heel zacht doorkoken tot de rijst gaar is en de paprika en courgette gaar, maar nog knapperig zijn. Doe de paella over in een vuurvaste schaal. Bestrooi met amandelen, gehakte eieren en kaas en garneer het geheel met plakjes gevulde olijven. Zet de schaal nog even onder de hete grill tot er een bruin korstje op is gevormd. Een gemengde salade smaakt hier prima bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3204 KiloJoules 763 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 29 gram 7 gram |