culinaire
zaken
.nl
Siciliaanse visschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
1
20
4
2
2
2
2
1
1
1
-
-
deciliter
deciliter
stuks
stuks
eetlepel
stengel
teentje
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tomaat (gepeld,blik) ingrediënt info
wijn (rood)
olijf (groen,pitvrij)
vis (moot)
olie (olijf-) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kappertjes
ui ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De moten vis rijkelijk met peper bestrooien. De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De bleekselderij schoon maken, de draden verwijderen en de stengels in plakjes snijden. De olie in een ovenvaste schaal van tenminste 2 liter inhoud doen en (onafgedekt) in 1-1.5 minuut op 100% heet laten worden. De ui en bleekselderij en de knoflook in de hete olie doen en (onafgedekt) 4 minuten fruiten op 100%. De tomaten, rode wijn en zout naar smaak erdoor roeren en alles (afgedekt) 10 minuten op 50% verwarmen.
De bloem met water tot een glad papje roeren en dit door de tomatensaus roeren. De olijven in plakjes snijden en met de peterselie en de kappertjes aan de saus toevoegen. De vis in de saus leggen, wat van de saus over de vis scheppen en de schotel (afgedekt) 10-12 minuten op 70% verwarmen tot de vis gaar is. 5 minuten laten nagaren en serveren met gekookte pasta.

TIP: De vis die voor deze schotel in Sicilie wordt gebruikt, is zwaardvis of tonijn. Een of twee moten zijn dan meestal voldoende voor 4 personen. Als u deze niet vers bij uw vishandelaar kunt krijgen, kan ook een stevige witte vis worden gebruikt zoals heilbot of zelfs kabeljauw.
Voedings-
waarde
Energie814 KiloJoules
194 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
6 gram
10 gram