culinaire
zaken
.nl
Scampi in barbecuesaus met groenterijst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
5
20
10
5
5
4
2
2
2
1
1
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
centiliter
gram
gram
eetlepel
druppel
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
rijst (wild) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
sap (sinaasappel-)
noot (wal-,gepeld)
boter (room-)
olie (olijf-) ingrediënt info
tabasco
scampi
peterselie ingrediënt info
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
wortel
knoflook ingrediënt info
boter (room-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
prei
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
honing
zout
peper (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Neem de scampi in de hand met de buikzijde naar boven, druk licht en neem het vlees uit de schaal. Draai de scampi met de rugzijde naar boven en kijk of het zwarte darmkanaal verwijderd is. Verwijder dit kanaal met een tandestoker of naald. Was de scampi en dep ze droog.

Hak de walnoten.
Berei-
ding
Pel een ui en het teentje knoflook en hak ze fijn. Roer honing, sinaasappelsap, wijnazijn, tomatenpuree en specerijen tot een marinade. Voeg olie, fijngehakte ui en knoflook toe. Leg de scamp in de marinade en laat 2 uur intrekken. Maak de wortel en prei schoon. Snij de wortel in kleine blokjes en de prei in dunne ringetjes. Pel een ui en hak deze fijn. Verwarm de boter in een pan, voeg de groenten toe en laat 2 minuten stoven. Kruid met zout en peper. Voeg de rijst en 200 milliliter water toe en laat (afgedekt) 20 minuten op een zacht vuur koken. Borstel de champignons schoon en snij ze in stukjes. Hak de peterselie en de walnoten. Roerbak de champignons, walnoten en peterselie 3 minuten in een klontje boter. Voeg de groenten bij de rijst. Kruid met zout, peper en citroensap. Doe de scampi met de marinade in een ovenschaal. Zet deze in het midden van de oven onder de grill: 7 minuten Draai de scampi om en grill ze nog 2 minuten Serveer met de gekookte groenterijst.
Voedings-
waarde
Energie3487 KiloJoules
830 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
73 gram
17 gram
10 gram