culinaire zaken .nl |
Scampi in barbecuesaus met groenterijst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 5 20 10 5 5 4 2 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 - - |
gram gram centiliter gram gram eetlepel druppel stuks eetlepel theelepel stuks stuks teentje eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
rijst (wild) champignon sap (sinaasappel-) noot (wal-,gepeld) boter (room-) olie (olijf-) tabasco scampi peterselie sap (citroen-) ui wortel knoflook boter (room-) puree (tomaten-) prei azijn (wijn-,rood) honing zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Neem de scampi in de hand met de buikzijde naar boven, druk licht en neem het vlees uit de schaal. Draai de scampi met de rugzijde naar boven en kijk of het zwarte darmkanaal verwijderd is. Verwijder dit kanaal met een tandestoker of naald. Was de scampi en dep ze droog. Hak de walnoten. | |||
Berei- ding |
Pel een ui en het teentje knoflook en hak ze fijn. Roer honing, sinaasappelsap, wijnazijn, tomatenpuree en specerijen tot een marinade. Voeg olie, fijngehakte ui en knoflook toe. Leg de scamp in de marinade en laat 2 uur intrekken. Maak de wortel en prei schoon. Snij de wortel in kleine blokjes en de prei in dunne ringetjes. Pel een ui en hak deze fijn. Verwarm de boter in een pan, voeg de groenten toe en laat 2 minuten stoven. Kruid met zout en peper. Voeg de rijst en 200 milliliter water toe en laat (afgedekt) 20 minuten op een zacht vuur koken. Borstel de champignons schoon en snij ze in stukjes. Hak de peterselie en de walnoten. Roerbak de champignons, walnoten en peterselie 3 minuten in een klontje boter. Voeg de groenten bij de rijst. Kruid met zout, peper en citroensap. Doe de scampi met de marinade in een ovenschaal. Zet deze in het midden van de oven onder de grill: 7 minuten Draai de scampi om en grill ze nog 2 minuten Serveer met de gekookte groenterijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3487 KiloJoules 830 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 73 gram 17 gram 10 gram |