culinaire
zaken
.nl
Saucijsjes in kruidensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
7.50
25
5
4
3
2
2
1
-
-
gram
deciliter
centiliter
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
teentje
naar smaak
naar smaak
worst (vers)
bouillon (vlees-)
wijn (wit,droog)
boter (room-)
laurier (blad)
salie (vers)
azijn ingrediënt info
bloem ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Laat de worst ruim 10 minuten wellen in kokend water. Laat de worst dan iets afkoelen en snij hem in dunne plakjes. Verhit de olie en boter in een hapjespan. Bak de plakjes worst al omscheppend zachtjes bruin. Strooi de bloem erover en voeg al roerend de azijn, wijn en bouillon toe. Voeg de laurier, salie en vers gemalen peper naar smaak toe. Laat het geheel circa 15 minuten zachtjes sudderen. Verwijder de kruiden. Serveer de worst met polenta.
Voedings-
waarde
Energie3037 KiloJoules
723 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
15 gram
1 gram