culinaire zaken .nl |
Saucijsjes in kruidensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 7.50 25 5 4 3 2 2 1 - - |
gram deciliter centiliter gram stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel teentje naar smaak naar smaak |
worst (vers) bouillon (vlees-) wijn (wit,droog) boter (room-) laurier (blad) salie (vers) azijn bloem olie (olijf-) knoflook zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Laat de worst ruim 10 minuten wellen in kokend water. Laat de worst dan iets afkoelen en snij hem in dunne plakjes. Verhit de olie en boter in een hapjespan. Bak de plakjes worst al omscheppend zachtjes bruin. Strooi de bloem erover en voeg al roerend de azijn, wijn en bouillon toe. Voeg de laurier, salie en vers gemalen peper naar smaak toe. Laat het geheel circa 15 minuten zachtjes sudderen. Verwijder de kruiden. Serveer de worst met polenta. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3037 KiloJoules 723 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 15 gram 1 gram |