culinaire zaken .nl |
Salade (aardappel 2) (Een kruidige aardappelsalade + pittige mosterddressing) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 30 10 7 6 6 3 2 1 |
gram sprietje eetlepel takje eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks |
aardappel (krieltjes) bieslook olie (olijf-) peterselie (vers) azijn (wijn-,wit) mayonaise mosterd (grof) ui (rood) paprika (groen) | ||
Berei- ding |
Doe in een pan met kokend water de aardappelen en kook ze 12 minuten. Giet ze af. Roer in een kom een saus van: olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper. Schep de warme aardappelen erdoor. Pel de uien en snipper deze fijn. Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in dunne reepjes en halveer deze. Knip de bieslook en 6 takjes peterselie fijn. Voeg aan de aardappelen ui, paprika, bieslook, peterselie en mayonaise toe. Schep alles goed door elkaar. Garneer met toefjes peterselie. Serveer de salade lauwwarm of koud. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1661 KiloJoules 395 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 6 gram 7 gram |