culinaire
zaken
.nl
Salade (aardappel 2)
(Een kruidige aardappelsalade + pittige mosterddressing)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
30
10
7
6
6
3
2
1
gram
sprietje
eetlepel
takje
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
bieslook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
mosterd (grof)
ui (rood) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
Berei-
ding
Doe in een pan met kokend water de aardappelen en kook ze 12 minuten. Giet ze af. Roer in een kom een saus van: olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper. Schep de warme aardappelen erdoor. Pel de uien en snipper deze fijn. Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in dunne reepjes en halveer deze. Knip de bieslook en 6 takjes peterselie fijn. Voeg aan de aardappelen ui, paprika, bieslook, peterselie en mayonaise toe. Schep alles goed door elkaar. Garneer met toefjes peterselie. Serveer de salade lauwwarm of koud.
Voedings-
waarde
Energie1661 KiloJoules
395 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
6 gram
7 gram